‘Pokémon Go’: nieuw item waarmee je van team kan veranderen

‘Pokémon Go’: nieuw item waarmee je van team kan veranderen

‘Pokémon Go’-spelers kunnen binnenkort van team wisselen door in-game geld te betalen. Die teams werken samen om gyms te veroveren en te verdedigen.

De teamruilfunctie zal vanaf 26 februari beschikbaar zijn. Spelers mogen er hooguit één keer per jaar gebruik van maken. Zo probeert ontwikkelaar Niantic misbruik van de optie te voorkomen. Dat laten ze zelfs weten op hun blog.

Om van team te wisselen, moeten spelers een speciaal voorwerp in het spel kopen voor duizend Pokécoins. Die Pokécoins verdien je door gyms in het spel te veroveren of door echt geld te betalen aan de makers van Pokémon Go. Momenteel kost een pakket met 1.200 munten 11 euro.

Waarom overstappen?

Mocht je twijfelen om binnenkort over te stappen, dan is het goed om te weten dat je team geen directe invloed heeft op de gameplay. Teams in Pokémon Go zijn vooral bedoeld om onderling gyms te veroveren en te verdedigen, maar er zijn wel enkele bonussen als je interactie hebt met een gym van jouw team. Zo krijg je extra Premier Balls bij een Raid en iets betere items als je een draai geeft aan de discus.

1,75 miljard euro

Aan het begin van Pokémon Go moeten spelers kiezen uit een van de drie beschikbare teams. Dit bepaalt met wie ze kunnen samenwerken om gyms te veroveren en te verdedigen. Pokémon Go verscheen in 2016 voor smartphones. Het spel zou ondertussen al meer dan 1,75 miljard euro opgebracht hebben.

Gesponsorde artikelen