Pokémon Go: nieuwe pokéstops en gyms aanmaken wordt eenvoudiger

Pokémon Go Pikachu
Shutterstock

Binnenkort zullen waarschijnlijk meer spelers van Pokémon Go de mogelijkheid hebben om nieuwe pokéstops en gyms aan te maken. Momenteel moet je daarvoor het hoogste level, namelijk 40, hebben. Niantic, de maker van Pokémon Go, onderzoekt of het die hoge eis in de toekomst kan verlagen.

Het is ondertussen al vier jaar geleden dat we met zijn alleen rondliepen om overal Pokémon te gaan vangen, maar toch heeft Pokémon Go nog altijd heel wat trouwe spelers. Voor hen is een van de grootste frustraties ongetwijfeld de locatie van pokéstops en gyms in het spel. Beide zaken zijn cruciaal om Pokémon Go goed en leuk te kunnen spelen, maar liggen vaak niet waar je ze graag wil hebben.

Niantic Wayfarer

Om die frustraties uit de weg te helpen lanceerde gameontwikkelaar Niantic vorig jaar Niantic Wayfarer. Wie daarvan lid is, kan nieuwe plaatsen nomineren die hij of zij als pokéstop of gym wil zien. Bovendien kan je ook oordelen over nominaties van andere leden. Het programma is er voor zowel Pokémon Go als Ingress, een gelijkaardig spel van dezelfde makers.

Hoewel dat allemaal heel leuk klinkt, is er wel één probleem met Wayfarer. Om lid te kunnen worden, moet je op Pokémon Go level 40 bereikt hebben. En zelfs voor wie vaak speelt, duurt het heel lang voor je genoeg XP hebt verzameld daarvoor. In totaal heb je namelijk 20 miljoen XP nodig daarvoor.

Level 39

Gelukkig kwam Niantic vorige week met goed nieuws. “We zijn aan het testen om de vereiste levels om lid te worden van Wayfarer te verlagen”, valt er te lezen in een tweet. In eerste instantie zouden ze willen beginnen met ook gebruikers met level 39 toe te laten.

Hoewel dat maar één level verschil is, is het belangrijk om te weten dat dat op het vlak van XP heel veel uitmaakt. Hoe hoger je level is in Pokémon Go, hoe moeilijker het namelijk is om verder te stijgen. Zo ben je al level 39 als je in totaal 15 miljoen XP hebt verdiend, toch één vierde minder dan voor level 40. Daarnaast lijkt het ook niet onwaarschijnlijk dat Niantic in de toekomst ook gebruikers met nog lagere levels zal toelaten.

Welke pokéstops en gyms?

Als je level in Pokémon Go hoog genoeg is, kan je je dus aanmelden voor Wayfarer. Eens je lidmaatschap aanvaard is, kan je een pokéstop nomineren die dan moet goedgekeurd worden door de andere leden.

Uiteraard zijn er heel wat criteria waar een pokéstop of gym moet aan voldoen. Het gaat volgens de website van Niantic om plaatsen met een historische of educatieve waarde, unieke architectuur, parken, bibliotheken, gebedshuizen, stations … Ook zijn er heel wat beperkingen. Zo komen plaatsen die onveilig zijn voor voetgangers, op private grond liggen, voor volwassenen bedoeld zijn (zoals seksshops of wapenwinkels) en/of van tijdelijke aard zijn niet in aanmerking.

Gesponsorde artikelen