“Pommel Horse Guy” gaat meedoen met ‘Dancing With The Stars’

Een van de vele virale momenten tijdens de Olympische Spelen in Parijs vond plaats tijdens de teamfinale bij de mannen in de gymnastiek. Stephen Nedoroscik maakte deel uit het van Amerikaanse team, maar was daarbij enkel verantwoordelijk voor het paard met bogen, aka de pommel horse. Doordat hij de hele tijd niets deed tot het tijd was voor de pommel horse, kreeg hij de bijnaam “Pommel Horse Guy“. En die bekendheid heeft hem nu ook een uitnodiging voor Dancing with the Stars opgeleverd.

Pommel Horse Guy” was een van de revelaties van de Olympische Spelen in Parijs. Voor de Olympische Spelen waren er waarschijnlijk maar weinig mensen die Stephen Nedoroscik kenden, maar de gymnast, die gespecialiseerd is in het paard met bogen, groeide uit tot een virale meme.

“Pommel Horse Guy”

Tijdens de teamfinale in de gymnastiek bij de mannen liep Stephen Nedoroscik in de kijker. De atleet zat tijdens de hele finale op zijn stoel langs de zijlijn te wachten, want hij moest maar tijdens één van de zes onderdelen in actie komen. De Verenigde Staten kozen er tijdens deze editie van de Olympische Spelen voor om het team van gymnasten via een algoritme te bepalen. De beste speler per toestel werd geselecteerd voor het team. En voor het paard met bogen (Pommel Horse in het Engels) was dat Stephen Nedoroscik.

Omdat het Amerikaanse team pas tijdens de laatste rotatie aan het paard met bogen te vinden was, moest Stephen Nedoroscik dus bijna twee uur lang wachten op zijn onderdeel. Dat leverde veel beelden op van de atleet langs de zijlijn, waardoor veel mensen zich begonnen af te vragen wat die ietwat nerdy jongen daar eigenlijk zat te doen. Maar dan was het eindelijk tijd voor het paard met bogen en het gloriemoment van Stephen Nedoroscik. Hij nam zijn bril af en begon aan zijn oefening, die hij zo goed als foutloos tot een einde bracht. Mede dankzij de goede oefening van Nedoroscik, ging het Amerikaanse team met de bronzen medaille naar huis.

De prestatie leverde Nedoroscik een heldenstatus op en de beelden van tijdens de finale gingen tot ver buiten de Amerikaanse landsgrenzen viraal. Op sociale media stond de turner al snel bekend als “Pommel Horse Guy” en kregen video’s over hem miljoenen views. Later kwam hij ook in actie in de toestelfinale op het paard met bogen en daar pakte hij opnieuw een bronzen medaille.

Dancing with the Stars

En de populariteit van de gymnast is nog niet voorbij, want Stephen Nedoroscik zal deelnemen aan het volgende seizoen van Dancing with the Stars in de Verenigde Staten. Hij is de eerste naam die bekend werd gemaakt voor het ondertussen al 33ste seizoen van het programma.

Nedoroscik is niet de eerste gymnast die z’n kans waagt in het programma. In eerdere seizoenen waren namelijk ook al Simone Biles, Suni Lee, Shawn Johnson, Aly Raisman, Nastia Liukin, Laurie Hernandez en Mary Lou Retton te zien. Nedoroscik wordt wel de eerste mannelijke gymnast die zijn kans waagt in het programma.

Het 33ste seizoen van Dancing with the Stars gaat op dinsdag 17 september van start. De andere kandidaten zullen voorgesteld worden op woensdag 4 september.

Bekijk hier de aankondiging van Dancing with the Stars:

Meer
Lees meer...