‘Pommel Horse Guy’ Stephen Nedoroscik gaat viraal na teamfinale gymnastiek

De Verenigde Staten pakten maandag brons tijdens de teamfinale in de gymnastiek voor mannen en het is daarbij vooral één man die viraal gaat op sociale media. Stephen Nedoroscik nam maar deel aan één van de zes elementen van de teamfinale, maar hij maakte een verpletterende indruk.

De Olympische Spelen zijn volop aan de gang en dat is ook te merken op sociale media. Iemand die wel heel populair is op sociale media als TikTok en X is de Amerikaan Stephen Nedoroscik. Hij gaat viraal onder de naam “Pommel Horse Guy” en speelde een belangrijke rol in de bronzen medaille voor de Verenigde Staten.

“Pommel Horse Guy”

Wie de teamfinale in de gymnastiek bij de mannen maandagavond gezien heeft, heeft waarschijnlijk ook Stephen Nedoroscik opgemerkt. De atleet zat tijdens de hele finale op zijn stoel langs de zijlijn te wachten, want hij moest maar tijdens één van de zes onderdelen in actie komen. De Verenigde Staten kozen er tijdens deze editie van de Olympische Spelen voor om het team van gymnasten via een algoritme te bepalen. De beste speler per toestel werd geselecteerd voor het team. En voor het paard (Pommel Horse in het Engels) was dat Stephen Nedoroscik.

Omdat het Amerikaanse team pas tijdens de laatste rotatie aan het paard te vinden was, moest Stephen Nedoroscik dus bijna twee uur lang wachten op zijn onderdeel. Dat leverde veel beelden op van de atleet langs de zijlijn, waardoor veel mensen zich begonnen af te vragen wat die ietwat nerdy jongen daar eigenlijk zat te doen. Maar dan was het eindelijk tijd voor het paard en het gloriemoment van Stephen Nedoroscik. Hij nam zijn bril af en begon aan zijn oefening, die hij zo goed als foutloos tot een einde bracht. Met zijn score van 14.866, de op één na hoogste op het paard tijdens de teamfinale, kon hij zijn team een bronzen medaille bezorgen.

De topprestatie leverde Nedoroscik een heldenstatus op en de beelden van tijdens de finale gingen tot ver buiten de Amerikaanse landsgrenzen viraal. Op sociale media staat de turner nu bekend als “Pommel Horse Guy” en de video’s over hem krijgen miljoenen views.

Individueel goud?

Stephen Nedoroscik komt tijdens de Olympische Spelen nog eens in actie. Hij zal dat – uiteraard – doen op het paard tijdens de toestelfinales op zaterdag 3 augustus. Nedoroscik plaatste zich met de hoogste score voor de finale. De Ier Rhys McClenaghan haalde wel dezelfde score met 15.200.

Het zal dus nog een spannende strijd voor het goud worden, aangezien de Brit Max Whitlock met 15.266 zelfs nog hoger scoorde in de teamfinale. En ook Japanner Takaaki Sugino is niet te onderschatten, hij pakte goud in de teamfinale en haalde daar exact dezelfde score als Stephen Nedoroscik. Maar Pommel Horse Guy kan alvast rekenen op de steun van duizenden nieuwe fans.

@killer_bee089 The way I cackled 🤣 #parisolympics2024 #gymnastics #mensgymnastics ♬ original sound – jenn🦋📚
@nostradouglas yeah still smacks #Olympics #paris2024 #gymnastics #stephennedoroscik #usa_tiktok ♬ Yeah! (feat. Lil Jon & Ludacris) – Usher
@meredithrickel in stephen we trust #mensgymnastics #olympics #parisolympics2024 #paris2024 #gymnastics #pommelhorse #fyp ♬ I'm Just Ken – Ryan Gosling
Meer
Lees meer...