Left Right
scrollTop top

Prins Laurent geschrokken door bedrag van eventuele boete: hij nam contact op met zijn advocaat…


Prins Laurent geschrokken door bedrag van eventuele boete: hij nam contact op met zijn advocaat…

De laatste frats van prins Laurent zou hem wel eens een boete kunnen opleveren tot 30.000 euro. Hoewel er nog geen exacte bedragen zijn vastgelegd, klinkt het bij betrouwbare bronnen dat 10% minder dotatie voor prins Laurent de meest realistische piste is. De prins zelf is geschrokken van de hetze en nam meteen contact op met zijn advocaat.

Een boete van 10% van zijn dotatie: dat is het bedrag dat volgens een betrouwbare bron van La Dernière Heure circuleert binnen regeringskringen. Dat zou dus neerkomen op zo’n 30.000 euro, want Laurent krijgt jaarlijks nog altijd 308.000 euro van de staat.

Premier Michel en koning Filip zijn beiden op reis, maar belden gisteren met elkaar over de kwestie. Koning Filip is het gedrag van zijn broer ook duidelijk meer dan moe, want hij heeft aan de premier duidelijk gemaakt dat hij zich niet verzet tegen een straf voor Laurent.

Advocaat

Ook die laatste is trouwens geschrokken door de heisa. Dat bevestigt zijn advocaat Pierre Legros die (eveneens) op vakantie gecontacteerd werd door de prins. Eind deze week zitten de twee mannen samen om te bekijken of er actie kan ondernomen worden tegen een eventuele boete. Maar de advocaat, en dus ook zijn cliënt Laurent, beseffen dat de volledige dotatie op de helling staat.

Zal het volstaan?

De vraag is alleen of de eventuele straf er eindelijk voor zal zorgen dat de prins binnen de lijntjes gaat kleuren. Vorig jaar moest hij ook al 16.000 euro teruggeven aan de staat nadat bleek dat hij onrechtmatig geld had gebruikt voor privékosten zoals schoolrekeningen van zijn kinderen. En die boete weerhield hem er niet van om nu weer een misstap te begaan.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  43.944.089
 • Aantal
  doden
  1.166.685
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  333.718
 • Aantal
  doden
  10.899