Red Lions winnen vlot hun eerste wedstrijd op Olympische Spelen

De Belgische hockeymannen, de Red Lions, zijn vandaag aan hun Olympische Spelen begonnen. Zij zullen proberen om hun titel uit 2021 te verlengen. Want in 2021 gingen ze in Tokio met goud naar huis. De eerste wedstrijd in de poulefase zorgde alvast niet voor problemen.

De Olympische Spelen zijn na de lange openingsceremonie van vrijdag officieel van start gegaan. Op de eerste dag kwamen de Red Lions al meteen in actie. De Belgische hockeymannen waren in 2021 verantwoordelijk voor één van de drie gouden medailles die ons land in ontvangst mocht nemen. De Red Lions hopen natuurlijk dat ze hun titel kunnen verlengen en daarvoor hebben ze nu de eerste stap in de goede richting gezet.

2-0

De eerste wedstrijden op de Olympische Spelen worden gespeeld in poules. België bevindt zich in poule B, samen met Argentinië, Australië, Ierland, India en Nieuw-Zeeland. In de eerste wedstrijd namen de Red Lions het op tegen Ierland. In de Hockey Pro League bracht Ierland het er niet al te best vanaf met twee overwinningen op zestien wedstrijden, maar die twee overwinningen waren wel tegen de Red Lions, waardoor het niet noodzakelijk een makkelijke partij was.

Toch konden de Belgen vlot voorbij Ierland dat nooit echt voor dreiging kon zorgen. Na een voorzichtige start kwamen de Red Lions op dreef, wat op het einde van het tweede kwartier resulteerde in een eerste goal van Tom Boon. In het vierde kwartier was het Alexander Hendrickx die met een strafcorner de eindscore van 2-0 kun vastleggen.

Morgen nemen de Belgen het om 17.30 uur op tegen Nieuw-Zeeland. Na de poulefase stoten de vier beste ploegen van de twee poules door naar de volgende ronde.

Meer
Lees meer...