Red Panthers moeten tevreden zijn met vierde plaats na shoot-outs tegen Argentinië

Het heeft niet mogen zijn. De Red Panthers, de Belgische hockeyvrouwen, zijn in het duel om brons verloren tegen Argentinië. Aanvankelijk zag het er goed uit voor de Red Panthers die al vroeg op voorsprong kwamen, maar uiteindelijk kwam het net zoals in de halve finale tegen China tot shoot-outs. En daarin was Argentinië sterker.

De Red Panthers zullen dan toch zonder medaille naar België terugkeren. Na hun verlies tegen China in de halve finale moesten de Belgische hockeyvrouwen het vandaag opnemen tegen Argentinië in een strijd om het brons. Het werd opnieuw een spannende wedstrijd die beslecht werd in shoot-outs.

Shoot-outs

De wedstrijd om het brons begon goed voor de Red Panthers. In het eerste kwart konden ze al een strafcorner omzetten in een eerste doelpunt. Maar in het tweede kwart maakte Argentinië het tegendoelpunt en enkele minuten later kwam er ook al een tweede doelpunt voor het Zuid-Amerikaanse land.

Maar deze score stond niet lang op de borden. Want twee minuten later konden de Red Panthers ook hun tweede doelpunt maken. Er werd niet meer gescoord in de tweede helft van de wedstrijd waardoor de Red Panthers zich opnieuw moesten klaarmaken voor shoot-outs.

Die shoot-outs begonnen moeilijk voor de Red Panthers met meteen een gemiste kans van Charlotte Englebert. Argentinië kon het eerste punt wel scoren, dus waren onze hockeyvrouwen meteen op achtervolgen aangewezen. Ook onze tweede schutter Vanessa D’Hooghe kreeg de bal niet tussen de palen. Maar ook Argentinië mistte het tweede schot. Justine Rasir kon vervolgens wel het eerste punt maken voor België. Maar Argentinië wist ook het derde schot binnen te slaan, waardoor ze opnieuw aan de leiding stonden. Een misser van Stephanie Vanden Borre en een doelpunt van Argentinië zorgden voor het einde van de wedstrijd in het voordeel van Argentinië. Zij gaan dus naar huis met een bronzen medaille. Vanavond om 20 uur nemen Nederland en China het tegen elkaar op voor goud en zilver.

Meer
Lees meer...