Respect! 15 jobs die een vroedvrouw moeiteloos combineert

Vroedvrouw, dat is ongetwijfeld een van de mooiste jobs die er bestaan. Want wat is er mooier dan een mama helpen om een klein mensje op de wereld te zetten? Maar vergis je niet: een vroedvrouw doet natuurlijk nog veel meer dan dat. Yup, ze verdient massa’s respect, want ze combineert moeiteloos maar liefst 15 jobs:

1. Gynaecoloog

giface
Een vroedvrouw werkt vaak samen met gynaecologen, maar ze is natuurlijk zelf ook medisch geschoold. Daardoor kan ze je op de beste manier begeleiden tijdens de zwangerschap én de bevalling.

2. Psycholoog

Giphy
Maar ook mentaal krijg je heel wat hulp van je vroedvrouw. Ze staat altijd klaar om naar jou te luisteren, een antwoord te geven op je vragen en je gerust te stellen. En dat kan je echt wel goed gebruiken ;-).

3. Verpleegkundige

Giphy
Ook sommige taken van een verpleegkundige zijn voor een vroedvrouw geen probleem. Bloed prikken, je hartslag en die van je baby controleren, wondzorg na een keizersnede … Noem maar op!

4. Lactatiedeskundige

Tumblr
Een goeie vroedvrouw weet natuurlijk ook alles over het geven van borstvoeding. Een skill die ze goed kan gebruiken, want bij veel mama’s loopt dat in het begin niet van een leien dakje.

5. Adviseur

Tumblr
Maar een vroedvrouw heeft natuurlijk ook op andere vlakken enorm veel ervaring. Over de bevalling, pijnbestrijding, ademhalingstechnieken, hoe je moet omgaan met een baby, … Yup, ze geeft het allerbeste advies, zowel voor, tijdens als na de geboorte.

6. Maatschappelijk assistent

The Odyssey Online
Een luisterend oor bieden als het gaat om familiebegeleiding, maar ook op zoek gaan naar informatie en oplossingen. Of zelfs helpen bij het invullen van administratieve documenten. Yep, ook dat doet een vroedvrouw.

7. Seksuoloog

Giphy
En ook met intieme vragen kan je terecht bij je vroedvrouw. Kan seks tijdens de zwangerschap? En hoe zit het precies daarna? Is het normaal wat je voelt? Zij kan een antwoord geven.

8. Kinesist

Tumblr
Een vroedvrouw kent natuurlijk ook allerlei trucjes en bewegingen om de zwangerschap wat draaglijker te maken voor je lichaam. Sommige vroedvrouwen zijn zelfs gespecialiseerd in het geven van massages, voor toekomstige mama’s én baby’s!

9. Crisismanager

Giphy
Ook na de bevalling laat een vroedvrouw je niet in de steek. Meer nog: je kan altijd bij haar terecht als je een probleem of een dringende vraag hebt. In het ziekenhuis, maar ook als je weer thuis bent, geen probleem.

10. Kinderverzorgster

static
Deze job spreekt natuurlijk voor zich: een vroedvrouw is niet enkel met de mama’s bezig, maar natuurlijk ook met de kinderen. Ze weet perfect hoe ze een baby het best kan verzorgen.

11. Leerkracht

Giphy
En die kennis houdt ze natuurlijk niet voor zichzelf. Ze leert aan de mama’s hoe ze hun baby’s moeten verzorgen of hoe ze problemen kunnen herkennen. En natuurlijk zijn er ook vroedvrouwen die écht leerkracht zijn, om hun opvolgers klaar te stomen.

12. Administratief medewerker

reactiongifs
Ook een vroedvrouw ontsnapt niet aan de nodige paperassen. Documenten, verslagen van een bevalling, maar ook facturen en dergelijke. Het komt er allemaal bij.

13. Nachtwaker

Giphy
Een vroedvrouw werkt niet alleen overdag, maar staat ook ’s nachts voor je klaar. Als je regelmatige weeën krijgt bijvoorbeeld, dan kan je meteen bellen. Dat spreekt voor zich.

14. Yoga-instructeur

Tumblr
Net zoals een yogaleraar heeft ook een vroedvrouw kennis van bepaalde ademhalingstechnieken die je kunnen helpen bij de bevalling. En ze kan je ook nog eens bepaalde lichamelijke trucjes aanleren om kalm te blijven, en da’s sowieso mooi meegenomen.

15. Coach

Giphy
En last but not least: ook tijdens de bevalling kan een vroedvrouw natuurlijk aanwezig zijn. Zij zal je helpen, je motiveren en niet te vergeten: ervoor zorgen dat je rustig blijft. Respect!
Meer
Lees meer...