Rode Duivels: Domenico Tedesco roept vier nieuwkomers op

Bondscoach Domenico Tedesco heeft met enkele serieuze verrassingen uitgepakt bij het bekendmaken van zijn nieuwe selectie van de Rode Duivels. Met Malick Fofana, Cyril Ngonge, Matte Smets en Maarten Vandevoordt roept hij namelijk maar liefst vier nieuwkomers op voor de wedstrijden tegen Italië en Frankrijk in de Nations League.

Na de logische zege tegen Israël het al even logische verlies tegen Frankrijk komen de Rode Duivels binnenkort opnieuw in actie in de Nations League. Op donderdag 10 oktober speelt België in Rome op verplaatsing tegen Italië. Op maandag 14 oktober komt Frankrijk vervolgens op bezoek in het Koning Boudewijnstadion.

Geen Lukaku en De Bruyne

Voor die wedstrijd kan bondscoach Domenico nog steeds niet rekenen op topschutter aller tijden Romelu Lukaku. Die werkt bij Napoli nog naar zijn beste vorm toe en zal er opnieuw niet bijzijn.

Ook Kevin De Bruyne ontbreekt. De kapitein en draaischijf van de Rode Duivels gaf na de nederlaag tegen Frankrijk veel kritiek op zijn ploegmaats. Toch heeft zijn afwezigheid daar niets mee te maken. Hij kampt met een lichte blessure en kiest ervoor om te rusten.

Vier nieuwkomers

Maarten Vandevoordt

Maarten Vandevoordt wordt naast Koen Casteels en Matz Sels de derde doelman in de selectie. Thomas Kaminski is er om persoonlijke redenen niet bij. Vandevoordt is een 22-jarige doelman die de voorbije jaren bij Genk in doen stond. Afgelopen zomer maakte hij de overstap naar RB Leipzig, waar hij voorlopig op de bank vertoeft.

Matte Smets

Matte Smets was afgelopen zomer een van de meest gewilde spelers uit de Pro League na een indrukwekkend jaar bij Sint-Truiden VV. De 20-jarige verdediger wees Anderlecht en Gent af en koos uiteindelijk voor Genk, waar hij blijft indruk maken.

Andere verdedigers in de selectie zijn Sebastiaan Bornauw, Timothy Castagne, Maxim De Cuyper, Koni De Winter, Zeno Debast, Arne Engels, Arthur Theate en Wout Faes. Op het middenveld rekent Tedesco op Orel Mangala, Amadou Onana en Youri Tielemans.

Malick Fofana

Malick Fofana is met zijn 19 jaar de jongste speler in de selectie. De jeugdspeler van Gent versierde afgelopen winter een toptransfer van Olympique Lyon. Daar moet hij sindsdien knokken voor zijn plaats in de ploeg, al scoorde hij vorige week nog een belangrijke goal in de 95ste minuut tegen Toulouse. Hij speelt meestal als linksbuiten.

Cyril Ngonge

Op de andere flank komt Cyril Ngonge in de selectie. Deze 24-jarige jeugdspeler van Club Brugge belandde via PSV, RKC Waalwijk en FC Groningen anderhalf jaar geleden bij Hellas Verona in de Serie A. Daar maakte hij meteen indruk, waarna Napoli hem wegplukte. Bij die ploeg is het voorlopig wachten op echte speelkansen.

Het andere aanvallende geweld in de selectie van Tedesco is Charles De Ketelaere, Jeremy Doku, Dodi Lukebakio, Loïs Openda en de terugkerende Leandro Trossard.

Meer
Lees meer...