Rode Duivels: Tedesco maakt verrassende selectie bekend voor Nations League

Domenico Tedesco heeft de eerste selectie bekendgemaakt van de Rode Duivels na het ontgoochelde Europese kampioenschap. De bondscoach koos daarbij voor enkele verrassende namen – waaronder debutanten Julien Duranville en Arne Engels – om hen aan het werk te zien in de Nations League.

Na een moment van bezinning, waar Tedesco opvallend openlijk uitkwam voor zijn eigen fouten op het EK, was het tijd voor de eerste post-EK-selectie. Daarbij vallen eerst en vooral enkele grote afwezigen op. De meest opvallende daarbij is ongetwijfeld topschutter aller tijden Romelu Lukaku. Die maakte zojuist de overstap naar Napoli en vroeg om even tijd te krijgen om zich daar te integreren.

Ook afwezig zijn Leandro Trossard, Yannick Carrasco en Axel Witsel. Op hun posities zijn enkele nieuwe namen opgeroepen. “Ik wil deze Nations League-periode gebruiken om nieuwe gezichten te testen”, klonk het bij Tedesco, via Sporza. “De verklaring voor de afwezigen gaat niet over kwaliteit of het afgelopen EK, maar wel om werken in de breedte.”

Nieuwe namen in verdediging

Koen Casteels, de ontdekking op het EK, Matz Sels en Thomas Kaminski zijn de drie geselecteerde doelmannen. Zoals bekend is er hier dus geen terugkeer van Thibaut Courtois, die niet onder Tedesco wil spelen.

In de verdediging zien we wel heel wat nieuwe namen. Recordinternational Jan Vertonghen kondigde zijn afscheid aan en zoals gezegd ontbreekt ook Witsel. Timothy Castagne, Maxim De Cuyper, Zeno Debast, Wout Faes, Thomas Meunier en Arthur Theate zijn er wel opnieuw bij. Arne Engels is dan weer een nieuwkomer, al mocht hij voor het EK al eens meetrainen met de grote jongens. Daarnaast keren ook Koni De Winter en Alexis Saelemaekers terug in de selectie. Die laatste kan op meerdere posities uit de voeten, maar wordt door Tedesco gezien als een rechtsachter.

Duranville als debutant

Middenvelders van dienst zijn kapitein Kevin De Bruyne, Orel Mangala, Amadou Onana, Youri Tielemans en Arthur Vermeeren. De aanvallende spelers zijn Johan Bakayoko, Charles Deketelaere, Jérémy Doku, Dodi Lukebakio, Loïs Openda en Julien Duranville.

Die laatste is een nieuwkomer. Duranville verliet anderhalf jaar geleden Anderlecht voor Dortmund, maar had daar sindsdien vooral met blessures af te rekenen. Deze zomer zou de nog steeds maar 18-jarige winger echter indruk hebben gemaakt bij zijn Duitse club. En nu krijgt hij dus de kans om zich te bewijzen bij de Rode Duivels.

Meer
Lees meer...