Rode Duivels: Waarom leken de truitjes van zo extreem nat?

De Rode Duivels herpakten zich afgelopen zaterdag op het Europees kampioenschap met een overtuigende zege tegen Roemenië. Meer nog dan overwinning ging het achteraf over de truitjes van België. Die leken namelijk al na enkele minuten compleet doorweekt. Wat is er aan de hand?

Na een pijnlijke nederlaag op de eerste speeldag tegen Slowakije (0-1), pakten de Rode Duivels wel de overwinning tegen Roemenië (2-0). Daardoor is nog steeds alles mogelijk in groep E en heeft België een goede kans op een plaats in de achtste finale. Om die plaats veilig te stellen, wordt er best niet verloren van Oekraïne komende woensdag.

Natte truitjes

De wedstrijd Oekraïne – België gaat door in Stuttgart en voor de Rode Duivels is het te hopen dat het daar niet te warm is. Het viel zaterdag veel kijkers namelijk op hoe snel de truitjes van de Belgische spelers er drijfnat uitzagen. Onder andere bij Romelu Lukaku, Kevin De Bruyne en Amadou Onana zag het bordeauxrode Adidas-truitje er meteen doorweekt uit. Het zorgde voor heel wat reacties op sociale media.

“Mijn vrouw merkte dat ook al op. Ik zweet veel en dus zie je het snel. Bij Romelu (Lukaku, red.) was het niet normaal. Het is natuurlijk zomer en warmer dan pakweg in maart toen we in Engeland en Ierland voetbalden”, legt Wout Faes uit aan Het Belang van Limburg.

Bordeauxrood

Opvallend is dat andere landen die ook met uitrustingen van Adidas spelen veel minder last lijken te hebben van bezwete truitjes. Nochtans bestaan de uitrustingen van de Rode Duivels gemaakt uit hetzelfde materiaal als die van Italië, Spanje, Duitsland, Hongarije en Schotland. Het gaat om een speciale ademende en zweetafwerende stof die ontwikkeld is om in te sporten.

Het probleem lijkt dus – naast het vochtige en warme weer – vooral te liggen bij de kleur van de Belgische uitrusting. Het blinkende bordeauxrood ziet er al snel vochtig uit. Begin dit seizoen had de Engelse club Aston Villa hetzelfde probleem. Toen paste fabrikant Castore de uitrustingen aan. Bij de Rode Duivels lijkt dat voorlopig niet geval omdat de spelers zelf officieel nog niet geklaagd hebben.

Meer
Lees meer...