Ronde van Spanje: Wout van Aert rondt vlucht succesvol af en pakt derde ritzege

Wout van Aert heeft zijn derde ritzege beet in deze Ronde van Spanje. Hij koos in Galicië voor de vroege vlucht en wist aan de streep in Baiona eenvoudig af te rekenen met Quentin Pacher. De jonge Belg William Junior Lecerf (Soudal – Quick Step) werd knap vierde.

Wout van Aert was de tiende rit in La Vuelta – de eerste na de rustdag – begonnen met het plan om mee te springen in de vlucht. Dat bleek uiteindelijk moeilijker dan gedacht. Een eerste poging van de Belgische groene trui werd teniet gedaan, waarna enkele andere moedigen het probeerden.

Vijf vluchters

Vlak voor de top van Alto de Fonfría was het dan aan Marc Soler (UAE Team Emirates) om aan te vallen. Daarop volgde een reactie van de 21-jarige Belg William Junior Lecerf en opnieuw Van Aert. Het drietal was vertrokken en met Quentin Pacher (Groupama-FDJ) en Juri Hollmann (Alpecin-Deceuninck) voegden zich nog twee andere vluchters bij hen.

Het peloton hield de vlucht met vijf lang binnen schot, maar besloot hen uiteindelijk toch vrijheid te geven. Zij zouden dus strijden voor de ritoverwinning. Na de tussensprint en vlak voor de Alto de Mougás probeerde Van Aert een eerste keer weg te rijden. Het bleek meteen en goede poging. Pacher was alert, maar Soler, Hollman en Lecerf lieten zich verrassen.

Met Pacher naar de streep

Gelukkig voor Wout van Aert werkte Pacher goed mee voorin. Zo bleven ze met hun twee eenvoudig weg en zouden ze strijden voor de dagwinst. Op zo’n anderhalve kilometer voor het einde probeerde de Fransman daarbij een ultieme uitval, maar Van Aert counterde eenvoudig. In de sprint wist hij het zo met overmacht af te maken. Van Aert pakt zo zijn derde ritzege, na winst in Castelo Branco en Cordoba.

Dankzij zijn nieuwe ritwinst vergroot Wout van Aert zijn voorsprong in het klassement voor de groene trui. Door op iedere berg ook punten te pakken, mengt hij zich ook in de strijd om de bergtrui. In het klassement om de rode leiderstrui verandert er niets.

Meer
Lees meer...