Ronde van Spanje: Wout van Aert wint in rode leiderstrui

Wout van Aert heeft eindelijk zijn deugddoende overwinning te pakken. De Belg van Team Visma – Lease a Bike was de snelste in een massasprint aan het einde van de derde rit. Hij behoudt daardoor uiteraard ook zijn rode leiderstrui.

Na een derde plaats in de openingstijdrit en een tweede plaats in de eerste rit in lijn, is het nu wel prijs voor Wout van Aert. In de Portugese aankomstplaats Castelo Branco bleek hij de snelste van het peloton. Van Aert ging net als gisteren als eerste aan, maar slaagde er deze keer wel in Kaden Groves (Alpecin – Deceuninck) achter zich te houden.

Het is de eerste overwinning van Van Aert sinds de winst in Kuurne-Brussel-Kuurne eind februari. Na zwaar blessureleed en veel ereplaatsen reageerde de Belg na afloop zeer tevreden.

Geschiedenisloze rit

De laatste rit van La Vuelta in Portugal werd een relatief geschiedenisloze rit. Twee koppels kozen voor de vroege vlucht en bijhorende publiciteit. Equipo Kern Pharma stuurde Ibon Ruiz en Xabier Isasa in de aanval, terwijl Euskaltel-Euskadi Unai Iribar en Luis Angel Maté voorop stuurde. Die laatste zou zijn vlucht belonen met de bergtrui.

Kans op de overwinning maakten de vier vluchters echter nooit. Daarvoor zorgden de sprintploegen. En zo kregen we dus een nieuwe massasprint. De voorbereiding daarop verliep nogal chaotisch, deels door een late uitval van Victor Campenaerts (Lotto Dstny). Toch hield Wout van Aert zichzelf goed voorin. Hij ging als eerste aan en hield vol tot op de streep. Graves en Jon Aberasturi (Euskaltel-Euskadi) bezetten de dichtste ereplaatsen. De Belg Arne Marit (Intermarché – Wanty) eindigde als vierde.

Door zijn overwinning zit Van Aert niet alleen steviger in de rode trui, maar verovert hij ook de groene puntentrui. Morgen krijgt het Vuelta-peloton een stevige bergrit voorgeschoteld.

Meer
Lees meer...