Ryan Reynolds doopt sterspeler Wrexham om tot Welshpool in ‘Deadpool & Wolverine’

Als je acteur Ryan Reynolds creatieve controle geeft, mag je er zeker van zijn dat hij er zijn eigen ding mee doet. Dat is alvast gebleken in de nieuwe Deadpool & Wolverine. Daar gaf hij enkele van zijn beste vrienden een kleine rol in. Zo ook mensen die hij leerde kennen bij zijn voetbalclub Wrexham AFC.

Sinds vorige week is de film Deadpool & Wolverine uit in de zalen. In de eerste zeven dagen kon de film al op een gigantisch succes rekenen. Zo kende die in de Verenigde Staten zelfs al het beste openingsweekend voor een R-rated film aller tijden. Dat de film zo populair is, heeft zonder twijfel ook te maken met het aantal cameo’s die de fans verwachten. Eentje daarvan is alvast een verwijzing naar een van Ryan Reynolds’ andere grote liefdes: Wrexham.

Deadpool & Wolverine

Maar liefst zes jaar na de tweede Deadpool, is er eindelijk een derde. Dat is ook meteen de eerste die onder een Disney-noemer verschijnt en zich afspeelt in het Marvel Cinematic Universe. In de nieuwe film lijkt Deadpool het heldenleven even achter zich gelaten te hebben, tot de TVA (Time Variance Authority) hem vindt en een voorstel doet.

Na dat voorstel komt Deadpool terecht tussen verschillende werelden, keren allerlei superhelden terug en is hij zelf vastberaden om zijn eigen wereld, en vooral zijn vrienden, te redden. Daarbij heeft hij wel de hulp van Wolverine nodig. En dat is niet zo makkelijk als het lijkt.

Welshpool

Dat Ryan Reynolds naast acteren ook heel wat investeert in andere projecten, is al langer bekend. Denk daarbij maar aan de opvallende rode Deadpool-versies van de F1-wagens van team Alpine afgelopen weekend in Spa-Francorchamps. Maar zijn grootste project is zonder twijfel nog steeds voetbalploeg Wrexham dat hij samen met acteur Rob McElhenney enkele jaren geleden kocht.

De ploeg promoveerde ondertussen al twee keer en is komend seizoen in de League One, de Engelse derde klasse, te zien. Dat zijn liefde voor de club groot is, was ook terug te zien in de nieuwe film. Zo speelde McElhenney een van de TVA-agenten en was er zelfs een speciale Welshpool te zien. Die werd gespeeld door topschutter en fan favorite van Wrexham, Paul Mullin.

Meer
Lees meer...