Derde seizoen ‘Welcome to Wrexham’ komt vroeger dan verwacht

Goed nieuws voor de fans van voetbal en het verhaal van Welshe ploeg Wrexham. Dat de successerie Welcome to Wrexham een derde seizoen zou krijgen, was al even bekend. Maar nu blijkt dat dat seizoen er al veel vroeger zal aankomen dan verwacht. Het voetbalseizoen is namelijk nog in volle gang.

Het meest besproken voetbalsprookje van de laatste twee jaar is zonder twijfel dat van Wrexham AFC. De club uit het noorden van Wales zat al jaren vast in de Engelse National League en maakte vorig seizoen eindelijk de overstap naar de League Two, de vierde klasse in Engeland.

Dat succes kwam er mede dankzij de nieuwe eigenaars Ryan Reynolds en Rob McElhenney. Zij goten alles ook in de docuserie Welcome to Wrexham dat bij ons te bekijken is via Disney+.

Welcome to Wrexham

Ondertussen is het drie jaar geleden dat acteurs Ryan Reynolds en Rob McElhenney de club Wrexham AFC hebben overgenomen. Wrexham speelde toen nog in de National League, één klasse onder de officiële English Football League en dus te vergelijken met een vijfde klasse.

Al meteen na de overname begonnen de opnames voor een eerste seizoen van Welcome to Wrexham. In het eerste seizoen kon de ploeg nog geen promotie afdwingen, maar in het seizoen 2022-2023 was het wel eindelijk zover. Na 15 jaar eindigde Wrexham na een gigantisch succesvol seizoen bovenaan de rangschikking met maar liefst 111 punten. Dat betekent dat ze dit seizoen dus opnieuw in de League Two zijn te vinden.

Derde seizoen

Ondertussen is het eerste seizoen in de League Two volop aan de gang. Daar staat Wrexham op dit moment op een vijfde plek met nog 18 wedstrijden te spelen. Als ze zich van die plaats kunnen verzekeren spelen ze daarna in de play-offs voor een promotieplaats.

Dat zullen we eerder dan verwacht kunnen volgen in het nieuwe seizoen van Welcome to Wrexham. Normaal gezien krijgen we de nieuwe afleveringen pas na de afloop van het seizoen, maar nu verschijnen de afleveringen dus al vanaf 18 april op FX. Wanneer het seizoen precies bij ons van start gaat op Disney+ valt wel nog af te wachten.

Welcome To Wrexham is bij ons te zien op Disney+.

Meer
Lees meer...