Welshe België-killer Hal Robson-Kanu is bereid gratis te voetballen voor vijfdeklasser Wrexham AFC

Enkele weken geleden werd bekendgemaakt dat ex-keeper Ben Foster zou terugkeren uit zijn pensioen om nog een korte periode te keepen bij Wrexham AFC. Nu lijkt ook een Welshe legende klaar te zijn om, gratis, bij het team te spelen. Het gaat daarbij om de 33-jarige Hal Robson-Kanu, die tot 2021 op hoog niveau voetbalde.

Wrexham AFC, het team van acteurs Ryan Reynolds en Rob McElhenney beleeft op dit moment een sprookje in de Engelse National League, de laagste professionele voetbalcompetitie in Engeland. Ze kunnen dit weekend kampioen spelen, maar daarnaast beginnen ook meer en meer ex-voetballers hun diensten aan te bieden. Zo ook de Welshe spits Hal Robson-Kanu, die de Belgen misschien nog wel kennen uit het EK 2016.

Wrexham op weg naar promotie

Voetbalclub Wrexham AFC is hotter dan ooit. Het team speelt in de Engelse National League. Dat is één klasse onder de EFL League Two. De populariteit komt zonder twijfel door de twee nieuwe eigenaars, acteurs Rob McElhenney (It’s Always Sunny in Philadelphia) en Ryan Reynolds (Deadpool). Zij kwamen vorig seizoen aan het hoofd te staan van de club, maar slaagden er niet meteen in om de ploeg te laten promoveren.

Die promotie zit er dit jaar wel in. Op dit moment staat Wrexham trots op kop in de National League met nog twee speeldagen te gaan. Als ze dit weekend hun wedstrijd tegen Boreham Wood, de zesde in de stand, winnen, dan worden ze kampioen en promoveren ze naar de League Two.

Hal Robson-Kanu

Na de overname en de heropleving van het Noord-Welshe team zijn er ook verschillende bekende voetballers die maar al te graag willen samenwerken. Zo is ex-Manchester United-keeper Ben Foster uit zijn pensioen teruggekeerd om de ploeg uit de nood te helpen én staat nu ook een ex-Welsh international klaar om het team te vervoegen. Althans, dat laat hij zelf uitschijnen.

Het gaat over de 33-jarige spits en winger Hal Robson-Kanu. De Welshman startte zijn carrière bij Reading en was de laatste vijf jaar actief bij tweedeklasser West Bromwich. In 2021 ging hij op 31-jarige leeftijd op pensioen. En hoewel de speler dus bij geen enkele topclub heeft gespeeld, is hij bij een deel van het Belgische publiek toch gekend. Robson-Kanu was namelijk de speler die tijdens het EK van 2016 een wereldgoal maakte tegen België. Daardoor strandde ons land in de kwartfinale.

Terugkeer

De speler zou nu dus willen terugkeren uit pensioen om Wrexham te vervoegen. Op een Instagrampost van Ryan Reynolds reageerde hij met: “Ik zou zo uit mijn pensioen terugkeren om voor Wrexham te komen spelen volgend seizoen. Ik zal mijn loon afgeven aan een goed doel dat de fans mogen kiezen.” Of dat ook echt zal gebeuren, valt af te wachten. Maar nu de kans groot is dat de ploeg zal promoveren naar de League Two, is het zeker een mogelijkheid.

Instagram/vancityreynolds
Meer
Lees meer...