Wrexham, ploeg van Ryan Reynolds en Rob McElhenney, wint tegen rivaal en staat dicht bij promotie naar League Two

Bijzondere taferelen in het Welshe stadje Wrexham gisteren. Daar nam Wrexham AFC het gisteren op tegen Notts County. Beide teams komen uit in de National League, de laagste professionele voetbalklasse in het Verenigd Koninkrijk. In die klasse zal enkel de kampioen rechtstreeks promoveren naar de League Two. En daar lijkt Wrexham, het team van acteurs Ryan Reynolds en Rob McElhenney, nu wel heel dichtbij.

Al sinds de overname van Wrexham AFC door acteurs Ryan Reynolds en Rob McElhenney staat de Britse voetbalwereld op z’n kop. De ploeg speelt momenteel in de National League, wat te vergelijken is met de vijfde klasse. Het team strijdt dit seizoen voor promotie naar de EFL League Two, waardoor het opnieuw officieel in het ‘league voetbal‘ terecht kan komen. Na een overwinning tegen Notts County, de tweede in het klassement, lijkt een promotie wel heel dichtbij.

Promotie

Voetbalclub Wrexham AFC is hotter dan ooit. Het team speelt in de Engelse National League. Dat is één klasse onder de EFL League Two. De populariteit komt zonder twijfel door de twee nieuwe eigenaars, acteurs Rob McElhenney (It’s Always Sunny in Philadelphia) en Ryan Reynolds (Deadpool). Zij kwamen vorig seizoen aan het hoofd te staan van de club, maar slaagden er niet meteen in om de ploeg te laten promoveren.

Maar die promotie zit er dit seizoen misschien wel aan te komen. Na 41 wedstrijden stond de Welshe ploeg gisteren met 100 punten op een gedeelde eerste plek met Notts County. De strijd om de eerste plek werd gisteren uitgevochten op de Racecourse in Wrexham. Wie die wedstrijd won, deed al een grote stap richting de titel.

Zenuwslopend

Die titel is noodzakelijk. Want in de National League gaat enkel de kampioen rechtstreeks over naar de League Two. De tweede en derde gaan door naar de halve finale van de play-offs. Daar spelen ze tegen de winnaars van de kwartfinales. Die worden dan weer gespeeld door de ploegen op de vierde, vijfde, zesde en zevende plek in de tabel.

De wedstrijd tussen Wrexham en Notts County was dus zenuwslopend. Notts County kwam net voor de rust op voorsprong, waarna Wrexham kort na de rust terugkwam tot 1-1. In de 69ste minuut maakte Jacob Mendy er zelfs 2-1 van, maar zes minuten later maakte Notts County opnieuw gelijk. Het was uiteindelijk Elliott Lee die er in de 78ste minuut 3-2 van maakte.

Penalty

Toch was het nog even spannend. In de vierde minuut van de toegevoegde tijd kreeg Notts County namelijk nog een penalty. Daarbij stond Cedwyn Scott oog in oog met de kersverse keeper van Wrexham, Ben Foster. Die werd uiteindelijk dé held van de dag, want hij pakte de penalty. Daardoor staat de Welshe ploeg nu drie punten voor op Notts County en hebben ze één wedstrijd minder gespeeld. Als Wrexham zich nu niet meer laat doen, lijkt het Hollywood-sprookje van Reynolds en McElhenney volgend jaar verder te gaan in de League Two.