Keeper Ben Foster (39) keert terug uit pensioen om ploeg Ryan Reynolds aan promotie te helpen

Bizar nieuws voor de voetbalfans vandaag. Ex-goalkeeper Ben Foster heeft namelijk zijn terugkeer naar het voetbal aangekondigd. De 39-jarige Engelsman tekende een kort contract bij Wrexham AFC, de club van acteurs Ryan Reynolds en Rob McElhenney. Door zijn komst zou de club de leiderspositie in de National League willen behouden.

Engeland staat op z’n kop door een wel heel speciale transfer. Ex-Manchester United keeper Ben Foster verkast namelijk naar Wrexham AFC. Dat team staat de laatste jaren vooral bekend als “het team van Rob McElhenney en Ryan Reynolds” en strijdt dit seizoen voor promotie naar de EFL League Two. Door een blessure van de huidige keeper moest Wrexham snel op zoek naar vervanging. Die vond de club nu dus bij de 39-jarige Foster. Hij keert daarvoor zelfs terug uit pensioen.

Promotie naar League Two

Voetbalclub Wrexham AFC is hotter dan ooit. Het team speelt in de Engelse National League. Dat is één klasse onder de EFL League Two. De populariteit komt zonder twijfel door de twee nieuwe eigenaars, acteurs Rob McElhenney (It’s Always Sunny in Philadelphia) en Ryan Reynolds (Deadpool). Zij kwamen vorig seizoen aan het hoofd te staan van de club, maar slaagden er niet meteen in om de ploeg te laten promoveren.

Maar die promotie zit er dit seizoen misschien wel aan te komen. Na 38 wedstrijden staat de Welshe ploeg met 94 punten aan de leiding. De tweede volgt met 91 punten in 39 wedstrijden, de derde met 68 punten. De promotie lijkt dus al zo goed als binnen, maar niets is minder waar. In de National League promoveert namelijk enkel de eerste rechtstreeks. De tweede en derde gaan door naar de halve finale van de play-offs. Daar spelen ze tegen de winnaars van de kwartfinales. Die worden dan weer gespeeld door de ploegen op de vierde, vijfde, zesde en zevende plek in de tabel.

Ben Foster

Het is dan ook noodzakelijk voor Wrexham om de reguliere competitie te winnen. Door de blessure van Wrexhams eerste keeper Rob Lainton, moet de club snel op zoek naar een noodoplossing. Die vonden ze dus bij Ben Foster.

Foster is ondertussen 39 jaar en speelde voor clubs als Manchester United en West Bromwich Albion. Uiteindelijk kwam hij bij Watford terecht, waar hij tot 2022 actief was. Daarna ging hij op pensioen en focuste hij zich volledig op zijn YouTube-carrière. Daar maakt hij als Ben Foster – The Cycling GK wekelijks video’s over de verschillende voetbalcompetities.

Om Wrexham, waar hij in 2004 al eens even onder de lat stond, aan de promotie te helpen, tekent hij daar nu dus nog een kort contract. Hoe dan ook, het is zowel voor Wrexham als voor Foster een win-winsituatie. De ploeg heeft een sterke keeper beet voor de rest van het seizoen en Foster kan zijn eigen carrière als YouTuber extra in de verf zetten met de hulp van Wrexhams twee bekende eigenaars.

Bekijk hier een YouTube-video van Ben Foster:

Meer
Lees meer...