‘Welcome To Wrexham’-docu over voetbalclub Ryan Reynolds en Rob McElhenney nu op Disney+

Goed nieuws voor de fans van voetbal en acteur Ryan Reynolds. De documentaire Welcome To Wrexham, waarin de voetbalclub Wrexham AFC gevolgd wordt, staat vanaf deze week op Disney+. De club werd in 2020 gekocht door Reynolds en zijn kompaan Rob McElhenney. Zij willen de club terug in de hogere klassen krijgen.

In 2020 wisten de inwoners van het Welshe dorpje Wrexham niet wat hen overkwam. Ineens werd bekendgemaakt dat twee Amerikaanse acteurs in hun plaatselijke voetbalclub zouden investeren. Later bleek het te gaan om Ryan Reynolds en Rob McElhenney. Dat bizarre verhaal werd nu in de documentaire Welcome To Wrexham gegoten. Die documentaire is vanaf vandaag wekelijks te zien op Disney+.

Welcome to Wrexham

Voetbalclub Wrexham AFC is hotter dan ooit. Wrexham is een van de vijf grootste Welshe clubs naast o.a. Swansea City en Cardiff City, maar toch komt het team pas uit in de National League, een van de lagere klassen in het Verenigd Koninkrijk. Toch krijgt de club sinds 2020 heel wat media-aandacht.

Dat komt omdat acteur Ryan Reynolds, vooral bekend door zijn rol als Deadpool, geïnvesteerd heeft in de club. Samen met collega-acteur en vriend Rob McElhenney is hij nu eigenaar van de club. Het duo wil de club terug naar hogere sferen tillen en heeft de fans beloofd om hen in de nabije toekomst naar de League Two te loodsen. Dat is de vierde klasse in het Engels voetbal.

Disney+

Het volledige avontuur van hun aankoop én het verloop van voetbalseizoen 2021-2022 is nu dus in een documentaire gegoten. Welcome to Wrexham verscheen eerder al op de Amerikaanse en Engelse Disney+, maar zal nu ook wekelijks bij ons op Disney+ te zien zijn.

Daarin zien we vooral hoe het duo zichzelf relativeert en beseft hoe weinig ze eigenlijk over voetbal weten. Daar zit ook meteen de charme van de documentaire. Zeker wanneer we zien hoe de grootste fans, en zelfs de spelers, het duo in hun hart sluiten.

Bekijk de trailer van Welcome to Wrexham hier:

Welcome to Wrexham is elke woensdag te zien op Disney+.

Meer
Lees meer...