Acteur Ryan Reynolds krijgt eigen documentaire over zijn club Wrexham AFC

Goed nieuws voor de fans van voetbal en acteur Ryan Reynolds. In de loop van volgende maand verschijnt de documentaire Welcome To Wrexham, waarin de voetbalclub Wrexham AFC gevolgd wordt. Die club is in handen van acteur Ryan Reynolds en zijn kompaan Rob McElhenney. Een traditionele Welsche club die geleid wordt door twee Amerikanen leek alvast een perfect onderwerp voor een docu.

In 2020 wisten de inwoners van het Welshe dorpje Wrexham niet wat hen overkwam. Ineens werd bekendgemaakt dat twee Amerikaanse acteurs in hun plaatselijke voetbalclub zouden investeren. Later bleek het te gaan om Ryan Reynolds en Rob McElhenney. Dat bizarre verhaal werd nu in de documentaire Welcome To Wrexham gegoten. Die docu komt op 25 augustus online op Disney+ UK. Of er ook een Belgische releasedatum is, is nog niet bekend.

Wrexham AFC

Voetbalclub Wrexham AFC is hotter dan ooit. Wrexham is een van de vijf grootste Welshe clubs naast o.a. Swansea City en Cardiff City, maar toch komt het team pas uit in de National League, een van de lagere klassen in het Verenigd Koninkrijk.

Maar toch krijgt de club sinds 2020 heel wat media-aandacht. Dat komt omdat acteur Ryan Reynolds, vooral bekend door zijn rol als Deadpool, geïnvesteerd heeft in de club. Samen met collega-acteur en vriend Rob McElhenney is hij nu eigenaar van de club.

Documentaire

Dat die aankoop geen alledaags verhaal is, hoeft niemand te herhalen. Om die reden besliste FX Network, het voormalige FOX, een documentaire te maken over de aankoop. Die documentaire volgt het duo van net na hun aankoop tot nu.

In de trailer is alvast te zien hoe Reynolds en McElhenney na hun aankoop al meteen heel wat vragen krijgen van fans. Zij wilden vooral weten wat hun intentie was en hoe ze bij hun club zijn terechtgekomen. Hoe de rest van de community en de spelers erover denkt, dat zal in de documentaire te zien zijn. Of Welcome To Wrexham binnenkort ook al bij ons op Disney+ zal verschijnen, is niet zeker.

Bekijk de trailer van Welcome To Wrexham hier:

Meer
Lees meer...