‘Lightyear’ komt volgende maand al naar Disney+

Goed nieuws voor alle Toy Story-fans! De nieuwste animatiefilm Lightyear, een spin-off die dieper ingaat op Buzz Lightyear, verschijnt namelijk volgende maand al op Disney+. Indien je hem dus nog niet in de bioscoop hebt gezien, kan je vanaf 3 augustus Chris Evans aan het werk horen als Buzz op de streamingdienst.

Buzz Lightyear komt volgende maand naar jullie huiskamers. Dat kondigden Disney en Pixar onlangs aan op Twitter. De nieuwe animatiefilm, Lightyear, vertelt het verhaal van het voor vrijwel iedereen bekende personage uit Toy Story. Daarbij gaat het wel niet over het speelgoedfiguurtje, maar om de astronaut waarop de speelgoedpop van Andy gebaseerd is. De film verscheen vorige maand in de Belgische bioscopen en zal al vanaf 3 augustus 2022 te bekijken zijn op Disney+.

Lightyear

Je kan Lightyear momenteel nog zien in de cinema of je hoeft nog maar twee weekjes te wachten totdat hij verschijnt op Disney+. De nieuwste animatiefilm van Pixar gaat over Buzz Lightyear. Die kennen we allemaal wel als het speelgoedfiguurtje uit de films van Toy Story. Nu gaat het verhaal over de échte Buzz Lightyear, de ruimtevaarder waarop het speelgoed gebaseerd is. Zijn stem werd destijds ingesproken door Tim Allen. Deze keer is het acteur Chris Evans aka Captain America die zijn stem ontleent aan het geliefde personage.

In Lightyear blijkt Buzz (Evans) gestrand te zijn op een vijandige planeet, zo’n miljoenen lichtjaren verwijderd van de aarde. Om zijn weg terug naar huis te vinden zal de astronaut echter zijn uiterste best moeten doen. Maar hij is gelukkig niet alleen. Zo wordt hij onder andere bijgestaan door zijn schattige robotkat Sox (Peter Sohn). De komst van de bekende slechterik Zurg (James Brolin) en zijn leger aan robots maakt de terugkeer naar de aarde plots wel heel wat moeilijker.

Naast Evans, Brolin en Sohn zijn ook Uzo Aduba, Alisha Hawthorne, Keke Palmer, Dale Soules, Taika Waititi, Mary McDonald-Lewis, Efren Ramirez, Bill Hader en Isiah Whitlock Jr. te horen in de animatiefilm.

Je kan Lightyear vanaf 3 augustus 2022 streamen op Disney+.

Bekijk de trailer van Lightyear hieronder:

Nog geen Disney+? Niet erg! Klik hier en bespaar 15 procent op een jaarabonnement.

Meer
Lees meer...