‘Captain America’-acteur Chris Evans vond zijn superheldenpak “verschrikkelijk”

Het is ondertussen al een tijdje geleden dat acteur Chris Evans nog als Captain America te zien was. De acteur nam in 2019 namelijk afscheid van zijn bekendste rol in Avengers: Endgame. Daar gaf hij het symbolische schild door aan zijn opvolger, Sam Wilson (Anthony Mackie). En hoewel Evans nog steeds dankbaar is voor zijn rol, was hij met één ding minder blij: het Captain America-kostuum.

Dat superhelden en strakke pakjes vaak hand in hand gaan, is al lang geen geheim meer. Een van de strakste pakjes was zonder twijfel dat van Captain America in alle Marvelfilms. En hoewel het publiek de outfit graag zag komen, was acteur Chris Evans er minder blij mee. In de acht jaar dat hij de rol speelde, was er geen enkel Captain-kostuum dat hem kon bekoren.

“Niet cool”

In het Marvel Cinematic Universe (MCU) zijn er superheldenoutfits in overvloed. Van Thors stevige harnas tot Spider-Mans technologische pak, het mag er allemaal zijn. En dat vindt ook acteur Chris Evans, die tot een tijdje terug de rol van Captain America speelde in het universum. Al is er één pak dat hij niet zo cool vond … namelijk het zijne.

“Voor het personage werkt het, maar laat ons eerlijk zijn: het is niet cool”, vertelt Evans in een interview met LADbible TV. “Ik zou mijn pak zelfs het saaiste van allemaal durven noemen. Of je nu kijkt naar Scarlett Johansson, Tom Holland of Chris Hemsworth, sh*t ze zijn allemaal veel cooler dan mij.”

Captain America

Het is niet de eerste keer dat Evans zich uitlaat over de outfit van zijn meest bekende personage. In de blooper reel van Avengers: Endgame is te zien hoe de acteur nog één keer zijn originele Captain-pak moest aantrekken. Daarbij liet hij blijken dat hij niet verstond hoe hij in het verleden een volledige film heeft gemaakt met “die verschrikkelijke helm”. Die helm werd in latere films vervangen door een iets moderner model.

De acteur zal er in de toekomst alleszins geen last meer van hebben, aangezien hij afscheid heeft genomen van het MCU. Vanaf nu wordt Captain America gespeeld door acteur Anthony Mackie, die in het universum begon als Falcon. Evans is op dit moment te horen in de film Lightyear en zit binnenkort ook in de Netflixfilm The Gray Man.

Meer
Lees meer...