‘Thor’-regisseur Taika Waititi wil nog veel meer films over de superheld maken

Thor: Love and Thunder is misschien toch niet de laatste film over de god van de donder. In een interview met ScreenRant vertelt regisseur Taika Waititi namelijk dat hij nog wel een aantal nieuwe ideeën heeft. Als de verhalen rond Thor verdergaan, dan wordt de franchise de langstlopende binnen het Marvel Cinematic Universe.

Deze zomer, op 8 juli, komt de nieuwste Thor-film Love and Thunder uit in de zalen. Hoewel velen dachten dat dat de laatste film over de superheld ging zijn, is er toch nog hoop. In een interview lieten regisseur Taika Waititi en acteur Chris Hemsworth zich (lacherig) uit over een eventueel vervolg. Waititi liet alvast weten dat hij nog heel wat kanten uitkan met het personage. Ook Hemsworth liet eerder al weten dat hij Thor wou spelen zolang de mensen het nog wilden zien.

Thor: Love and Thunder

Hoewel de eerste twee Thor-films niet zijn geregisseerd door Taika Waititi, lijkt de regisseur ondertussen toch onlosmakelijk verbonden te zijn met het personage. In 2018 stond hij al aan het roer van Thor: Ragnarok. Die film werd een daverend succes, zeker nadat de vorige film The Dark World teleurstelde. Waititi zorgde ervoor dat het personage Thor een andere uitstraling kreeg. Hij veranderde hem van een donker en depressief personage naar een kleurrijk, grappig en beetje onwetend personage.

En dat zal in de nieuwe film ook alvast te zien zijn. In Thor: Love and Thunder gaat hij namelijk op zoek naar zijn identiteit en probeert hij het verleden los te laten. Maar dat gaat natuurlijk niet zonder slag of stoot. En wanneer ook nog eens Thors ex komt opdagen, is het hek helemaal van de dam.

Vervolg

Love and Thunder is al de vierde Thor-film. Dat maakt de franchise, naast Avengers, de langstlopende binnen het Marvel Cinematic Universe. De meeste superhelden, kijk naar Captain America en Iron Man, hebben namelijk maar drie solofilms. Het lijkt dus logisch dat de solofilms hierna zullen stoppen. Maar toch lieten Waititi en Hemsworth subtiel weten dat ze een vervolg nog wel zien zitten.

“Er zijn zoveel verschillende versies van Thor”, vertelt Waititi aan ScreenRant. “Ik kan nog verschillende kanten opgaan, waarschijnlijk tot Chris (Hemsworth, red) zeventig jaar is.” Daarmee bevestigt de regisseur natuurlijk niet of hij nog films zal maken. Maar hij laat de weg naar een eventueel vervolg open.

Meer
Lees meer...