Chris Hemsworth bevestigt start opnames ‘Mad Max: Fury Road’-prequel ‘Furiosa’

Kennen jullie de succesfilm Mad Max: Fury Road uit 2015 nog? Daarin speelden Charlize Theron en Tom Hardy de hoofdrollen. Die film zou nu een prequel krijgen genaamd Furiosa. Het legt de focus op, zoals de titel zegt, de jongere jaren van het personage Furiosa (Theron). Deze keer zal actrice Anya Taylor-Joy in de rol kruipen van het badass personage.

Goed nieuws voor alle fans van de Mad Max-franchise! De langverwachte spin-off van de laatste film, Mad Max: Fury Road, is net begonnen met filmen. Dat onthulde hoofdrolspeler Chris Hemsworth onlangs op Twitter. De aankomende film Furiosa, een prequel, zal het verhaal vertellen van de jonge Imperator Furiosa. Die rol werd eerder vertolkt door actrice Charlize Theron, maar Anya Taylor-Joy zal nu haar jongere versie spelen. De release staat voorlopig gepland voor 2024.

Mad Max: Fury Road-prequel

Mad Max: Fury Road, een reboot van de klassieke Mad Max-films uit de jaren 80, zorgde in 2015 voor een verbluffend succes. De film van regisseur George Miller bracht maar liefst 375 miljoen dollar (zo’n 310 miljoen euro) op en kreeg wel tien Oscarnominaties. Daarvan wist Mad Max: Fury Road er zes te verzilveren.

Veel van dat succes is te danken aan Charlize Theron, die op een waanzinnige manier de rol van Furiosa vertolkte. In de film ontsnapt ze uit de klauwen van Immortan Joe en redt ze enkele meisjes die hij gevangen houdt als zijn vrouwen. In Furiosa zal echter niet Theron, maar wel Golden Globe-winnares Anya Taylor-Joy de hoofdrol spelen. Haar kennen we het best uit de hitreeksen The Queen’s Gambit en Peaky Blinders. Momenteel kunnen we haar in de bioscoop ook bewonderen in The Northman naast Alexander Skarsgård. Taylor-Joy is van plan om een deel van haar stuntwerk voor Furiosa zelf te doen. Daarin zullen we naast haar ook Hemsworth en Tom Burke in de hoofdrollen zien.

De verhaallijn van de prequel zal verspreid zijn over zo’n 15 jaar in tegenstelling tot de gebeurtenissen in Fury Road. Die speelden zich namelijk allemaal af in slechts enkele dagen. Het is daarom dat regisseur Miller deze aankomende film ook “een saga” noemt, schrijft Variety.

Productie

De productie van de prequel Furiosa liep wat vertraging op door de coronapandemie en ook de hoofdrolspelers hadden drukke agenda’s. Maar nu zijn de opnames officieel gestart deelt Chris Hemsworth mee. “Een nieuw avontuur in de Mad Max-saga begint”, schreef hij op Twitter. Op de foto zien we een filmklapper waarop we de naam van de regisseur, George Miller, kunnen lezen. Die zal dus de spin-off regisseren, schrijven en producen, samen met zijn vaste partner Doug Mitchell. Op de achtergrond zien we het herkenbare landschap van de woestijn.

In Furiosa keert ook een groot deel van de Oscarwinnende crew van Fury Road terug, waaronder production designer Colin Gibson, componist Tom Holkenborg, editor Margaret Sixel, costume designer Jenny Beavan en make-up designer Lesley Vanderwalt. Daarnaast keert Nathan Jones terug in de rol van Rictus Erectus en ook acteur Angus Sampson uit Fury Road zal weer van de partij zijn.

Over het plot van de aankomende spin-off is verder niet veel meer bekend. We weten dus enkel dat de focus zal liggen op de oorsprong van de toen jonge Imperator Furiosa. Daarnaast zou er ook nog een sequel van Mad Max: Fury Road aankomen. Die heet Three Thousand Years of Longing en heeft acteurs Idris Elba en Tilda Swinton in de hoofdrollen. Die film zou op woensdag 31 augustus 2022 in de bioscoop verschijnen.

Meer
Lees meer...