Opnames ‘Mad Max: Fury Road’-opvolger bezig in Australië

De opnames van Three Thousand Years Of Longing zijn eindelijk begonnen. Deze opvolger van de succesvolle Mad Max: Fury Road liep de voorbije jaren meermaals vertraging op, maar nu is de crew toch aan ’t filmen in Australië.

Mad Max: Fury Road, een reboot van de klassieke Mad Max-films uit de jaren 80, zorgde in 2015 voor een onverhoopt succes. De film van regisseur George Miller bracht maar liefst 375 miljoen dollar (310 miljoen euro) op en kreeg tien Oscar-nominaties. Daarvan wist Mad Max: Fury Road er zes te verzilveren.

Three Thousand Years Of Longing

In 2018 kwam dan de aankondiging dat George Miller ook de opvolger van zijn succesfilm mocht maken. Niet veel later raakte bekend dat topacteurs Idris Elba en Tilda Swinton de hoofdrollen zouden vertolken. Toch sleepte het project lang aan voor het echt van start ging. In maart van dit jaar zou het filmen dan eindelijk starten, maar toen gooide de coronacrisis roet in het eten.

Aan al dat uitstellen is nu eindelijk een einde gekomen. De website Deadline meldt namelijk dat de opnames voor Three Thousand Years Of Longing zo’n drie weken geleden zijn begonnen in Australië. “De sets zijn enkele van de meest spectaculaire die ik ooit heb gezien”, omschrijft producer Doug Mitchell die opnames veelbelovend. De opnames duren voorlopig nog tot de kerstperiode en worden dan hervat begon volgend jaar.

Indrukwekkende crew

De crew die regisseur George Miller rond zich wist te verzamelen is alleszins ook veelbelovend. Een groot deel van het team van Mad Max: Fury Road keert namelijk terug voor deze opvolger. Daarbij ook de levende legende John Seale die op 78-jarige leeftijd teruggekomen is uit pensioen om als director of photography (DoP) aan Three Thousand Years Of Longing te werken.

Ook monteur Margaret Sixel, haar- en make-updesigner Lesley Vanderwalt en set decorator Lisa Thompson zijn er terug bij. Zij wonnen alle drie een Oscar voor hun werk in Mad Max: Fury Road.

Najaar 2021

Veel details over het plot van Three Thousand Years Of Longing zijn nog niet bekendgemaakt. Wel weten we al dat het gaat over twee geliefden en dat het verhaal zich over een tijdspanne van 3.000 jaar afspeelt. In het najaar van 2021 zou de film in de cinema te zien moeten zijn.

Meer
Lees meer...