Left Right
scrollTop top

Idris Elba dacht dat hij ging sterven aan Covid-19: “Het was echt eng”


Sabrina Idris Elba
© Sabrina en Idris Elba – EPA

De Britse acteur Idris Elba (47) dacht dat “dit het einde was” toen hij in maart positief testte op het coronavirus. Dat zegt zijn vrouw, topmodel Sabrina Dhowre Elba (32), tegen het tijdschrift Grazia UK.

De bekende acteur raapte het coronavirus in de eerste weken van de pandemie op. Niet veel later raakte ook zijn vrouw Sabrina geïnfecteerd, waarna het koppel in quarantaine ging.

Astma

“Op het moment dat we ziek werden, was de media hard aan het benadrukken hoe gevaarlijk het virus is. Op een gegeven moment dacht Idris echt dat dit het einde kon zijn”, vertelt Sabrina nu. “Hij heeft namelijk astma. Het was heel erg eng.”

Zowel Idris als Sabrina herstelden volledig van de ziekte. De lastige periode liet wel zijn sporen na. “Die soort van onzekerheid over wat er gaat komen geeft je een angstig gevoel”, vertelt het model. “Maar ziek zijn geweest en nu weer beter zijn geeft je een frisse blik op het leven: ik wil heel dankbaar zijn voor alles.”

Elba deelde eerder zijn mening over de wereldwijde pandemie tijdens een interview met Oprah, enkele weken nadat hij besmet geraakte. “Onze wereld heeft een schop onder de kont gekregen”, zei hij. “We hebben onze wereld beschadigd, en het is geen verrassing dat hij daar nu op reageert. Het virus zal ons vertragen en ons uiteindelijk anders doen denken over onze wereld, en onszelf.”

Lees ook: Krijgen we eindelijk een zwarte ‘James Bond’-acteur? Dit zijn de grootste kanshebbers om Daniel Craig op te volgen


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update