‘Peaky Blinders’ seizoen 6 zal eindigen met aflevering van bijna anderhalf uur lang

Hier is het nog even wachten op de release van Peaky Blinders op Netflix, maar toch is er weer iets extra om naar uit te kijken. De laatste aflevering van het seizoen, en dus ook van de volledige serie, zal namelijk 81 minuten duren. Dat is bijna even lang als een film. De reden daarvoor zou zijn omdat de makers met de laatste aflevering willen hinten naar een spin-off.

In het Verenigd Koninkrijk is het zesde en laatste seizoen van Peaky Blinders al even bezig op zender BBC. Bij ons is het nog wachten tot 10 juni, want dan komt de reeks pas naar Netflix. Toch deelde regisseur Anthony Byrne al een leuk weetje over de afsluiter van de reeks, die bijna anderhalf uur zal duren. Daarnaast zou de laatste aflevering ook qua cinematografie meer op een film lijken. Daarmee willen de makers de deur naar een spin-off-film volledig openzetten.

Film

Dat het zesde seizoen van Peaky Blinders het laatste zou worden, dat was al even bekend. Toch lijkt het nog lang niet het einde te zijn voor Thomas Shelby en de zijnen, want maker Steven Knight maakte eerder al bekend dat er nog een film zit aan te komen. Alleen dan zou het verhaal volgens hem volledig afgesloten zijn. Om die film in te leiden is er dus de laatste aflevering van Peaky Blinders seizoen 6. Een aflevering die bijna anderhalf uur zal duren, en waar al verschillende filmische aspecten in zijn gebruikt.

In een interview met RadioTimes.com praat regisseur Anthony Byrne alvast over hoe die slotaflevering verschilt van de rest van het seizoen. “Het voelt heel anders aan dan de rest van de afleveringen en alles wat we al gedaan hebben. Het is echt iets speciaals. De aflevering voelt als een film aan en het is ook een soort inleiding op wat gaat komen”, klonk het. We zijn alvast benieuwd wat de aflevering en de komende film zullen brengen!

Bekijk de trailer van Peaky Blinders seizoen 6 hier:

In de tussentijd een andere serie bekijken? Hier vind je onze lijst met 50 beste series op Netflix.

Meer
Lees meer...