‘Mad Max: Fury Road’-prequel heeft verhaallijn over meerdere jaren

Furiosa, de prequel op Mad Max: Fury Road, zal een verhaallijn over meerdere jaren hebben. Dit in tegenstelling tot de vaste lijn die de sequel wel had. Anya Taylor-Joy speelt de hoofdrol.

Toen regisseur van Mad Max: Fury Road George Miller begon met filmen aan de remake van Mad Max, werden er veel problemen vastgesteld. De productie haperde en er bleek een netelige relatie te zijn tussen hoofdrolspelers Tom Hardy en Charlize Theron. Die problemen bleken oplosbaar, want velen noemen de film een van de beste actiefilms aller tijden. In 2015 zorgde de film voor een verbluffend succes. De actiefilm leverde 310 miljoen euro op en wist zes Oscar-nominaties te verzilveren.

Anya Taylor-Joy

Er is veel van dat succes te danken aan Charlize Theron, die op een fantastische manier Furiosa speelde. In de film komt ze uit de klauwen van Immortan Joe en redt ze de dames die hij gevangen houdt als zijn vrouwen. In Furiosa zal niet Theron, maar wel Anya Taylor-Joy de hoofdrol spelen. Taylor-Joy kennen we nog als Beth Harmon uit The Queen’s Gambit. Chris Hemsworth (Thor, Avengers) en Yahya Abdul-Mateen II (Aquaman) maken de topcast volledig. Volgens de premier van het Australische New South Wales Gladys Berejiklian zal de film 350 miljoen Australische dollar (226 miljoen euro) in de lokale economie pompen en 850 nieuwe jobs creëren.

Andere sequels

De productie begint in juni, twee jaar voor de film in de zalen zal komen. Miller zei al dat hij geen film van deze omvang wou maken, maar dat het verhaal het niet anders toeliet. Het zal dan ook een verhaallijn over meerdere jaren bevatten omdat er veel elementen moeten benoemd worden. Furiosa maken zou Miller ook kunnen helpen om (eindelijk) de langverwachte sequels van de franchise te maken zoals Three Thousand Years of Longing en andere die de regisseur in zijn hoofd heeft. De verwachtingen liggen alvast hoog en het valt maar af te wachten of Miller met zijn prequel en sequels het succes van Mad Max: Fury Road kan evenaren.

Meer
Lees meer...