‘The Queen’s Gambit’ wordt herwerkt tot een musical

Productiebedrijf Level Forward heeft de toneelrechten verworven van de roman The Queen’s Gambit van Walter Tevis, waarop de succesreeks van Netflix is gebaseerd. Het is de bedoeling om het verhaal te herwerken tot een musical.

The Queen’s Gambit is een van de grootste successen van Netflix van 2020. De reeks brak meerdere records voor de streamingdienst, zorgde voor een schaakhype en sleepte twee Golden Globes in de wacht.

Musical

Het is dan ook niet verrassend dat er interesse is om het verhaal te herwerken voor het podium. “Het is een voorrecht voor Level Forward om The Queen’s Gambit naar het podium te mogen brengen via het geliefde en blijvende ambacht van de musical”, reageerden Adrienne Becker, CEO van Level Forward en producer Julia Dunetz in een verklaring.

“Verteld vanuit een frisse kijk, deelt het publiek in de vriendschap en standvastigheid van de inspirerende vrouwen die de reis en de ultieme triomf van Beth Harmon stimuleren en ondersteunen. Het verhaal is een oproep te midden van onze hedendaagse strijd voor gendergelijkheid en raciale gelijkheid, en we kijken er naar uit om het project vooruit te helpen.”

Abigail Disney

Het productiebedrijf Level Forward is niet het eerste het beste. Het is in 2018 opgericht door Abigail Disney, een achternicht van Walt Disney, en sleepte met eerste musicals zoals What the Constitution Means to Me en Oklahoma! al nominaties voor de Tony Awards in de wacht.

Meer
Lees meer...