‘Mad Max’-spin-off ‘Furiosa’ met Anya Taylor-Joy en Chris Hemsworth krijgt releasedatum

De spin-off van Mad Mad: Fury Road rond het personage Furiosa staat gepland om in de zomer van 2023 uit te komen. Dat heeft Warner Bros. zojuist bekendgemaakt. Voor de film zal de rol van Charlize Theron gespeeld worden door Anya Taylor-Joy.

Mad Max: Fury Road, een reboot van de klassieke Mad Max-films uit de jaren 80, zorgde in 2015 voor een onverhoopt succes. De film van regisseur George Miller bracht maar liefst 375 miljoen dollar (310 miljoen euro) op en kreeg tien Oscar-nominaties. Daarvan wist Mad Max: Fury Road er zes te verzilveren.

Three Thousand Years Of Longing

Sindsdien is het echter nog steeds wachten op een nieuwe film in de succesvolle franchise. Recent kwam er dan het nieuws dat de opnames van de opvolger Three Thousand Years Of Longing op dit moment aan de gang zijn in Australië. Die film zou in het najaar van 2021 moeten uitkomen.

Maar Three Thousand Years Of Longing is niet het enige project waar regisseur George Miller aan werkt. Begin dit jaar bevestigde hij dat er ook een prequel in de maak is rond het populaire personage Furiosa, in Mad Max: Fury Road schitterend gespeeld door Charlize Theron.

Zonder Charlize Theron

In Furiosa zal Charlize Theron de hoofdrol niet spelen. De ster van de succesreeks The Queen’s Gambit, Anya Taylor-Joy, is haar vervangster. George Miller had graag voortgewerkt met Charlize Theron, maar omdat Furiosa een origin story is, zou er verjongingstechnologie moeten gebruik worden. Volgens de regisseur is de technologie echter nog niet goed genoeg ontwikkeld. Een kritiek die ook te horen was na de release van The Irishman, die gebruik maakte van die technologie.

“Het is moeilijk te aanvaarden. Luister, ik respecteer George volledig, hij is een meester en ik wens hem niets dan het beste. Het is zeker een beetje hartverscheurend. Ik hou echt van dat personage, en ik ben zo dankbaar dat ik een kleine rol heb gespeeld bij het creëren van haar”, zei Charlize Theron over dat nieuws aan de website THR.

Met Anya Taylor-Joy

Haar opvolgster Anya Taylor-Joy sprak recent haar appreciatie uit voor Theron. “Ik werd verliefd op Furiosa, zoals Charlize haar presenteerde. Ze heeft zo’n fantastisch werk geleverd en het was zo mooi. Ik kan er niet eens aan denken om in haar schoenen te stappen. Het moet iets anders zijn, want het lukt gewoon niet”, zei de jonge actrice.

Naast Taylor-Joy zijn ook Chris Hemsworth (Thor) en Yayha Abdul-Mateen II (The Trial of the Chicago 7, Watchman) toegevoegd aan de cast.

Furiosa komt uit in de zomer van 2013.

Meer
Lees meer...