‘Ms. Marvel’ is slechtst scorende Marvelserie ooit

Twee weken geleden kwam de eerste aflevering van de serie Ms. Marvel uit. De reeks over de jonge superheldin Kamala Khan zou een succes moeten worden, maar dat succes lijkt nu uit te blijven. Ms. Marvel kent namelijk de slechtste openingscijfers ooit.

De hype rond nieuwe Marvelprojecten lijkt even te zijn gaan liggen. De nieuwe serie Ms. Marvel doet het namelijk helemaal niet zo goed in de charts. Hoewel fans wel enthousiast lijken te zijn over de aanpak, haalde de allereerste aflevering, die sinds 8 juni op Disney+ staat, enorm lage kijkcijfers in haar eerste week.

Kijkcijfers

Nieuwe Marvelshows staan meestal gelijk aan hoge kijkcijfers. Maar dat lijkt met Ms. Marvel nu alles behalve het geval te zijn. De serie staat sinds 8 juni op Disney+, maar kon in zijn eerste week niet overtuigen. In vergelijking met andere series behaalde de reeks namelijk enorm lage kijkcijfers.

In de eerste vijf dagen keken ‘slechts’ 775 000 Amerikaanse gezinnen naar de openingsaflevering. Daarmee doet het enkel beter dan de reeks What If?, maar komt het niet in de buurt van andere series als WandaVision (1,6 miljoen), Loki (2,5 miljoen), Hawkeye (1,5 miljoen) en Moon Knight (1,8 miljoen).

Concurrentie

Een verklaring voor de slechte cijfers zou te vinden zijn bij de te grote concurrentie op zowel Disney+ als andere streamingdiensten. Toen de eerste aflevering online kwam, was er ook een wekelijkse release van Obi-Wan Kenobi. Die reeks kon op heel wat kijkcijfers, fans en populariteit rekenen, waardoor de release van Ms. Marvel wat aan de kant werd geschoven.

Ook op andere streamingdiensten is de concurrentie enorm. Zo is er o.a. de hype rond Stranger Things op Netflix, de aankomende release van The Umbrella Academy en de release van de reeksen The Boys en The Summer I Turned Pretty op Amazon Prime.

Bekijk de trailer van Ms. Marvel hier:

Meer
Lees meer...