‘Obi-Wan Kenobi’ breekt record op Disney+ en is serie met beste start ooit op de streamingdienst

Disney+ heeft met de nieuwe reeks Obi-Wan Kenobi opnieuw een hit te pakken. Afgelopen vrijdag verschenen de eerste twee afleveringen van die Star Wars-reeks op de streamingdienst en die braken meteen een record. Geen enkele Disney+-reeks werd in zijn openingsweekend meer bekeken dan Obi-Wan Kenobi.

Dat Star Wars ook 45 jaar na de release van de allereerste film nog niets aan populariteit heeft ingeboet, is nog maar eens bewezen. Hoewel er ondertussen al heel wat spin-offreeksen en -films zijn, werd er door de fans met extra veel belangstelling uitgekeken naar Obi-Wan Kenobi.

Ewan McGregor

Het is namelijk de eerste keer dat een belangrijk personage uit de drie films van de Skywalker Saga zijn eigen serie krijgt. Bovendien is het zeventien jaar na Star Wars: Episode III: Revenge of the Sith opnieuw Ewan McGregor die de iconische rol voor zijn rekening neemt.

Dat alles bleek voldoende om miljoenen fans afgelopen weekend te doen afstemmen op streamingdienst Disney+. Daar verscheen vrijdag 27 maart met ‘Part I’ en ‘Part II’ meteen een dubbelaflevering. Die keuze is best opvallend, want Obi-Wan Kenobi telt in totaal maar zes afleveringen. De komende maand zal er iedere vrijdag een nieuwe aflevering te zien zijn op Disney+. De seizoensfinale ‘Part VI’ staat gepland voor 22 juni.

Succesvolste release ooit

Op hun sociale media lieten Star Wars, Lucasfilm en Disney weten dat de release van de eerste afleveringen van Obi-Wan Kenobi de meest succesvolle lancering van een serie ooit is op Disney+. De streamingdienst kijkt daarbij naar het aantal uren dat de reeks gestreamd is tijdens het openingsweekend. Exacte cijfers worden, zoals altijd bij Disney+, wel niet vrijgegeven.

De eerste twee afleveringen van Obi-Wan Kenobi staan nu op Disney+. Nog geen Disney+? No worriesKlik hier en bespaar 15 procent op een jaarabonnement.

Meer
Lees meer...