‘Obi-Wan Kenobi’: Disney+ onthult gloednieuwe trailer voor Star Wars Day

Vandaag is het May the 4th (4 mei), oftewel Star Wars Day. Deze dag staat dus helemaal in het teken van de Star Wars-franchise. Om deze dag te vieren heeft Disney+ vandaag een gloednieuwe trailer en poster onthuld voor de reeks Obi-Wan Kenobi. De aankomende serie is vanaf vrijdag 27 mei te zien op de streamingdienst.

In maart kregen we een eerste teaser te zien van de aankomende Obi-Wan Kenobi-reeks van Disney+. Maar vandaag dropte de streamingdienst speciaal voor Star Wars Day de officiële trailer. Daarin krijgen we voor het eerst een blik op Darth Vader. Acteur Ewan McGregor is teruggekeerd in de rol van Obi-Wan Kenobi. Hayden Christensen vertolkt weer de rol van Anakin Skywalker aka Darth Vader.

Obi-Wan Kenobi

Het verhaal begint 10 jaar na de dramatische gebeurtenissen van Star Wars: Revenge of the Sith. Daar werd Obi-Wan Kenobi (McGregor) geconfronteerd met zijn grootste nederlaag: het verraad van zijn beste vriend en Jedi-leerling, Anakin Skywalker (Christensen). Die liet zich namelijk verleiden tot de dark side en werd uiteindelijk zo Lord Darth Vader. En de nieuwe trailer hint voor het eerst naar die confrontatie tussen de twee.

Maar we komen ook nog wat meer te weten over de serie en wat we ervan kunnen verwachten. Uit de nieuwe trailer kunnen we nog afleiden dat de Inquisitors duidelijk alles op alles zetten om Obi-Wan te pakken te krijgen. Vooral de ambitieuze Inquisitor Reva (Rupert Friend) is vastbesloten om koste wat het kost de Jedi Master te vangen. Daarnaast zien we hoe Obi-Wan zelf intussen waakt over een jonge Luke Skywalker. Maar het wordt ons ook duidelijk dat het verhaal van Obi-Wan zich ver buiten Tatooine zal afspelen.

Binnenkort …

Naast de terugkerende acteurs McGregor en Christensen zien we ook nog Moses Ingram, Joel Edgerton, Bonnie Piesse, Kumail Nanjiani, Indira Varma, Rupert Friend, O’Shea Jackson Jr., Sung Kang, Simone Kessell en Benny Safdie in de nieuwe serie.

De eerste twee afleveringen van Obi-Wan Kenobi verschijnen vanaf vrijdag 27 mei al op Disney+. Daarna zal er wekelijks een nieuwe aflevering verschijnen. Dat is nog welgeteld 23 daagjes wachten!

Ontdek de gloednieuwe trailer van Obi-Wan Kenobi hieronder:

De Obi-Wan Kenobi-reeks verschijnt vanaf 27 mei op Disney+. Heb je nog geen abonnement? Klik hier en bespaar 15 procent op een jaarabonnement.

Meer
Lees meer...