‘Loki’ is meest bekeken Marvelserie op Disney+

Begin vorig jaar begon Marvel Studios met zijn series op Disney+. De eerste was WandaVision, de meest recente is Moon Knight. Maar de titel van meest bekeken Marvelserie gaat naar Loki. De reeks volgt het verhaal van fan favorite Loki (Tom Hiddleston) na Avengers: Endgame. Het betekende ook het begin van de multiverse.

Loki is op dit moment de best bekeken Marvelserie op Disney+. Dat meldt The Hollywood Reporter. De reeks kwam in juni 2021 uit, nadat Marvel Studios eerder al met WandaVision en Falcon and the Winter Soldier kwam. Loki kon op heel wat gemengde reacties rekenen, maar betekende toch veel voor de toekomst van het Marvel Cinematic Universe (MCU).

Loki

Al sinds het begin van het MCU is Loki één van de populairste personages. Acteur Tom Hiddleston geeft al sinds 2011 gestalte aan de broer van Thor, en heeft zich in al die jaren ontpopt tot echte fan favorite. Het is dan ook gek dat het tien jaar duurde vooraleer hij zijn eigen project kreeg, maar vorig jaar was het met Loki eindelijk zover.

In Loki zagen we hoe Thors broer na het stelen van de Tesseract werd meegenomen naar het TVA. Dat is een organisatie die alle touwtjes in handen heeft, en het volledige verloop van de mensheid al had vooropgesteld. Iedereen die iets deed dat niet in het plan paste, werd gestraft. Zo kwam Loki dus in een soort van tussenwereld terecht, waar hij het bestaan van varianten ontdekte. Dat opende voor Marvel een volledig nieuwe wereld, want na de reeks zagen we ook varianten in andere projecten. Zo waren er de drie Spider-Mans in Spider-Man: No Way Home. En ook in Doctor Strange in the Multiverse of Madness zullen er varianten te zien zijn.

Kijkcijfers

Loki heeft dus heel wat betekend voor de huidige fase van het MCU. Het is daardoor dus ook geen verrassing dat de reeks zo’n hoge kijkcijfers haalt. Op dit moment kan Loki rekenen op 5,23 miljard kijkuren. Op de tweede plek staat WandaVision met 4,8 miljard kijkuren, gevolgd door The Falcon and the Winter Soldier (4,15 miljard) en Hawkeye (3,45 miljard). Daarmee is Loki wel nog steeds niet de best bekeken reeks op Disney+. Die titel blijft weggelegd voor The Mandalorian met 14,5 miljard kijkuren.

Bekijk de trailer van Loki hier:

Alle Marvelseries zijn te zien op Disney+. Nog geen abonnement? Niet erg! Klik hier en bespaar 15 procent op een jaarabonnement.

Meer
Lees meer...