‘Deadpool’-regisseur stelt fans gerust: “Derde film zal evenveel geweld bevatten”

De derde Deadpool-film is in volle voorbereiding. Als alles goed gaat komt de film in 2024 uit en gaan de opnames begin volgend jaar van start. Deadpool 3 is de eerste film uit de franchise die onder Disney zal uitkomen. Die transfer zorgde bij heel wat fans voor de nodige zenuwen, maar nu laat regisseur Shawn Levy weten dat die zenuwen nergens voor nodig zijn.

Als er één Marvelfilm is waar misschien wel het meest naar wordt uitgekeken, dan is het Deadpool 3. Dat de film er zou komen, is al heel lang bekend. Maar toch bleef het heel lang stil rond het project. Tot enkele maanden geleden, want toen kwam Marvel opeens met een eerste nieuwtje.

In een video maakte acteur Ryan Reynolds bekend dat hij in de nieuwste film gezelschap krijgt van acteur Hugh Jackman. Hij zal nog één keer terugkeren als Wolverine, een rol die hij al meer dan twintig jaar speelt. Maar toch heerst er onder de fans nog een schrik rond de transfer naar Disney.

Deadpool

Ryan Reynolds kroop in 2016 een eerste keer in de huid (en het zeer strakke pak) van superheld Deadpool voor de gelijknamige film. In 2018 kwam er met Deadpool 2 relatief snel een vervolg. Beide films werden zeer gesmaakt, waren financieel een groot succes en maakten van Ryan Reynolds een van de populairste acteurs van het moment.

Een derde film komt er binnenkort ook aan en daarin zal Hugh Jackman terugkeren als The Wolverine. Die film is ook de eerste nadat Deadpool officieel deel begon uit te maken van het Marvel Cinematic Universe. Dat universum maakt deel uit van Disney, waardoor veel fans bang zijn dat de derde film een stuk braver zal worden. Alle andere MCU-films hebben namelijk een PG-13-rating, terwijl Deadpool en Deadpool 2 eerder een R-rating hadden. Dat betekent in onze termen dat de film niet wordt aangeraden voor kinderen onder de 16 jaar.

Even veel geweld

Maar ondanks de overgang van Deadpool naar Disney, zal de volgende film zich niet gaan aanpassen aan de PG-13-rating die het Marvel Cinematic Universe normaal volgt. Dat laat regisseur Shawn Levy weten in een interview met Collider. “We zijn nu elke dag aan het project bezig”, begon hij. “Het geweld in dit nieuwe project is echt hardcore en heel aanwezig. Het wordt dus een echte Deadpool-film.”

Deadpool 3 zou in de loop van 2024 verschijnen. De opnames zouden in mei 2023 van start gaan. Daarnaast liet Ryan Reynolds ook weten dat dit wel eens zijn laatste project als de superheld zou kunnen worden.

(Her)bekijk hier de trailer van de eerste Deadpool:

Meer
Lees meer...