‘Welcome To Wrexham’ krijgt derde seizoen

Goed nieuws voor de voetbalfans! De docuserie Welcome To Wrexham krijgt namelijk een derde seizoen. Het eerste seizoen dateert van vorig jaar en ondertussen wordt ook het tweede seizoen uitgezonden. De docuserie gaat over het voetbalteam Wrexham AFC, dat in 2020 werd overgekocht door acteurs Ryan Reynolds en Rob McElhenney.

Het meest besproken voetbalsprookje van de laatste twee jaar is zonder twijfel dat van Wrexham AFC. De club uit het noorden van Wales zat al jaren vast in de Engelse National League en fans wilden dolgraag eindelijk terug de overstap naar de League Two maken.

Dat is dit jaar eindelijk gelukt onder het toezicht van eigenaars Ryan Reynolds en Rob McElhenney. Dat succes werd opnieuw vastgelegd voor een tweede seizoen van Welcome to Wrexham. Dat seizoen is ondertussen in volle gang, maar ook het voetbalseizoen 2023-2024 wordt nu volop gefilmd voor een komend derde seizoen.

Wrexham

Ondertussen is het drie jaar geleden dat acteurs Ryan Reynolds en Rob McElhenney de club Wrexham AFC hebben overgenomen. Wrexham speelde toen nog in de National League, één klasse onder de officiële English Football League en dus te vergelijken met een vijfde klasse.

Al meteen na de overname begonnen de opnames voor een eerste seizoen van Welcome to Wrexham. In het eerste seizoen kon de ploeg nog geen promotie afdwingen, maar in het seizoen 2022-2023 was het wel eindelijk zover. Na 15 jaar eindigde Wrexham na een gigantisch succesvol seizoen bovenaan de rangschikking met maar liefst 111 punten. Dat betekent dat ze dit seizoen dus opnieuw in de League Two zijn te vinden.

Derde seizoen

Dat eerste seizoen in de League Two wordt opnieuw vastgelegd op camera. Dat maakte Deadline vandaag bekend. Op dit moment staat Wrexham op een verdienstelijke tweede plaats in de stand met 33 punten na 17 wedstrijden. Dat is best opvallend voor een team dat net promoveerde.

In League Two promoveren de drie beste teams en gaan de vier teams die erna volgen naar de play-offs. Daarvan gaat nog één team over naar de League One. Of het derde seizoen de kijker opnieuw een promotie zal kunnen voorschotelen, moet nog blijken. Er moeten namelijk nog heel wat wedstrijden worden gespeeld.

Welcome To Wrexham is bij ons te zien op Disney+.

Meer
Lees meer...