‘Welcome to Wrexham’ seizoen 2 krijgt eerste trailer vol geloof, Hollywood én King Charles

De documentaire Welcome to Wrexham keert in september terug op streamingdienst FX. Bij ons zal de reeks iets later verschijnen op Disney+. In het nieuwe seizoen zullen we te zien krijgen hoe Wrexham AFC eindelijk terug de overstap maakt naar de English Football League. De eerste trailer ziet er alvast veelbelovend uit.

Het meest besproken voetbalsprookje van de laatste twee jaar is zonder twijfel dat van Wrexham AFC. De club uit het noorden van Wales zat al jaren vast in de Engelse National League en fans wilden dolgraag eindelijk terug de overstap naar de League Two maken.

Dat is dit jaar eindelijk gelukt onder het toezicht van eigenaars Ryan Reynolds en Rob McElhenney. Dat succes werd opnieuw vastgelegd voor een tweede seizoen van Welcome to Wrexham. De nieuwe afleveringen verschijnen vanaf 12 september op Hulu en zullen dus waarschijnlijk één dag later op Disney+ te zien zijn.

Wrexham AFC

Ondertussen is het drie jaar geleden dat acteurs Ryan Reynolds en Rob McElhenney de club Wrexham AFC hebben overgenomen. Wrexham speelde toen nog in de National League, één klasse onder de officiële English Football League en dus te vergelijken met een vijfde klasse.

Al meteen na de overname begonnen de opnames voor een eerste seizoen van Welcome to Wrexham. Dat seizoen verscheen vorig jaar op Disney+, maar daarin was te zien hoe de club zijn eerste jaar nog geen promotie kon afdwingen.

Promotie

In het seizoen 2022-2023 was het dan eindelijk zover. Na 15 jaar eindigde Wrexham na een gigantisch succesvol seizoen bovenaan de rangschikking met maar liefst 111 punten. Dat betekent dat ze het komende seizoen dus opnieuw in de League Two zijn te vinden.

Het magische seizoen is binnenkort dus ook terug te bekijken in het tweede seizoen van Welcome to Wrexham. Daarin zullen eigenaars McElhenney en Reynolds opnieuw gevolgd worden, maar hebben ook de spelers en trainer van de club een belangrijke rol. Daarnaast zien we ook weer veel van de fans, de community en alle projecten rond de club.

Die aspecten zijn ook alvast terug te vinden in de trailer die zonet werd gedeeld. Daarin zien we hoe de eigenaars het openlijk hebben over de druk die ze voelen nu zoveel mensen naar hen kijken, maar zien we ook hoe de gemeenschap opnieuw dichter naar elkaar groeit. Dat alles wordt in de trailer alvast ondersteund door een Welsh mannenkoor dat de song Can’t Take My Eyes Off You brengt.

Bekijk de trailer van Welcome to Wrexham hier:

https://www.youtube.com/watch?v=yuiXCWk_TwQ
Meer
Lees meer...