‘Welcome To Wrexham’ over team Ryan Reynolds en Rob McElhenney keert in september terug met tweede seizoen

Goed nieuws voor de voetbalfans! De documentaire Welcome to Wrexham keert in september terug op streamingdienst FX. Bij ons zal de reeks iets later verschijnen op Disney+. In het nieuwe seizoen zullen we te zien krijgen hoe Wrexham AFC eindelijk terug de overstap maakt naar de English Football League.

In 2020 wisten de inwoners van het Welshe dorpje Wrexham niet wat hen overkwam. Ineens werd bekendgemaakt dat twee Amerikaanse acteurs in hun plaatselijke voetbalclub zouden investeren. Later bleek het te gaan om Ryan Reynolds en Rob McElhenney. Dat bizarre verhaal werd vorig jaar in de documentaire Welcome To Wrexham gegoten. 

Ondertussen zijn we drie jaar verder en staat de voetbalploeg aan de vooravond van een terugkeer in de Engelse vierde klasse. De weg naar die terugkeer werd ook gevolgd door een cameraploeg en resulteerde in een tweede seizoen van de reeks. Die is vanaf 12 september opnieuw te zien.

Wrexham AFC

Het team Wrexham AFC speelde de afgelopen 15 seizoenen in de Engelse National League. Dat is één klasse onder de EFL League Two. Bij de aankomst van Reynolds en McElhenney was één ding meteen duidelijk: het team zou moeten promoveren om eindelijk weer meer inkomsten te kunnen genereren én terug te keren naar de status die ze ooit als team hadden.

Het eerste seizoen lukte dat niet, maar in het tweede seizoen maakten de eigenaars extra budget vrij voor spelers en werd er gefocust op maar één ding: winnen. Na een gigantisch spannende titelstrijd met Notts County, werd Wrexham kampioen in de National League en promoveerde het als enige meteen naar de EFL League Two. Die promotie betekent veel, want zo komt er een bedrag van ongeveer 1 miljoen pond (1,13 miljoen euro) binnen en is er ook meer tv- en advertentiegeld.

Seizoen 2

Het magische seizoen is binnenkort dus ook terug te bekijken in het tweede seizoen van Welcome to Wrexham. Daarin zullen eigenaars McElhenney en Reynolds opnieuw gevolgd worden, maar hebben ook de spelers en trainer van de club een belangrijke rol. Daarnaast zien we ook weer veel van de fans, de community en alle projecten rond de club.

Hoe dat er precies allemaal zal uitzien, is vanaf 12 september te zien op streamingdienst FX. Op een release op Disney+ zal het nog iets langer wachten zijn.

Meer
Lees meer...