Left Right
scrollTop top

Samsung bevestigt op voorstelling Galaxy S9 en S9+ alle indrukwekkende geruchten


Samsung bevestigt op voorstelling Galaxy S9 en S9+ alle indrukwekkende geruchten

De Samsung Galaxy S9 en S9+ zijn vanavond officieel voorgesteld in Barcelona aan de vooravond van de technologiebeurs MWC. Het nieuwe toptoestel van Samsung maakt vooral indruk met zijn verbeterde camera die omschreven wordt als de beste smartphonecamera ooit. De Samsung Galaxy S9 zal vanaf 16 maart te koop zijn in ons land en zal 849 euro kosten, voor de S9+ zal je 949 euro moeten neertellen.

Een nieuwe smartphone voorstellen voor bijna al het nieuws al uitgelekt is, is tegenwoordig bijna onmogelijk. Dat mocht Samsung ook dit jaar weer aan de lijve ondervinden want een dag voor de voorstelling van hun Galaxy S9 en S9+ was alle informatie over het toestel al online te vinden.

Al hebben al deze leaks duidelijk geen invloed op de interesse in het nieuwe toptoestel van Samsung. De voorstelling van de S9 en S9+ in Barcelona lokte een bomvolle zaal. De massaal aanwezige pers kreeg een visueel indrukwekkende show te zien. De tijd dat alleen Apple tot de verbeelding sprak met zijn events is duidelijk voorbij.

Beste smartphonecamera ooit

Nadat Samsung vorig jaar bij zijn S8 verbaasde met zijn infinitive display, was het deze keer de camera die met alle aandacht ging lopen. De S9 en S9+ beschikken volgens Samsung over de beste smartphonecamera ooit gemaakt.

Om die stelling kracht bij te zetten demonstreert men op de voorstelling hoe goed de camera van de S9 omgaat met verandering van veel naar weinig licht. De foto die live getrokken werd van de donkere zaal tijdens de voorstelling in Barcelona zag er alleszins veelbelovend uit.

Voor die snelle omschakeling tussen donker en licht liet Samsung zich inspirerend door het menselijke oog. Net zoals onze iris groter en kleiner wordt naarmate de hoeveelheid licht, past de camera van de Samsung Galaxy S9 en S9+ zich automatisch aan aan het licht.

De functie Dual Aperture zorgt ervoor dat er meer licht wordt binnengelaten wanneer het donker is en minder wanneer het licht is. Op deze manier zou de smartphone altijd foto’s posten die helder en scherp zijn en geen korrel bevatten.

Features

Dat Samsung zich schuldig maakt aan een beetje gluren bij de buren wordt duidelijk bij de functie AR Emoji. Dat zijn emoji die, vergelijkbaar met de Animoji van Apple jouw evenbeeld vormen. Je zal die emoji kunnen gebruiken in video’s of in GIF’s.

Een andere nieuwe feature is de super slow-mo. Een slow-motion video die 960 frames per seconde kan vastleggen. Je kan die video nadien opsmukken met een van de 35 opties voor achtergrondmuziek, maar ook een nummer uit je eigen muziek selecteren. Bovendien beschikte de Samsung Galaxy S9 ook over een functie waarmee je van je video’s gemakkelijk GIF’s kan creëren.

Tot slot is er ook Bixby. Waardoor je informatie ontvangt van je omgeving. Bixby werkt met augmented reality en deep learning. Wanneer je je camera richt op een monument of een voorwerp dat je wil kopen kan je smartphone je de nodige informatie verschaffen. Via je camera kan Bixby ook je calorieverbruik gedurende de dag bijhouden.

Prijskaartje

Voor het nieuwe vlaggenschip van Samsung zal je natuurlijk wel diep in je buidel moeten tasten. De Galaxy S9 en S9+ zal vanaf 16 maart te koop zijn. De Galaxy S9 krijgt een verkoopadviesprijs vanaf 849 euro, de Galaxy S9+ zal een prijskaartje vanaf 949 euro hebben.

De Samsung Galaxy S9 en S9+ zijn beschikbaar in de kleuren Midnight Black, Coral Blue en Lilac Purple en zullen beschikbaar zijn met een intern geheugen van 64 en 256 GB.

Bekijk hier de voorstellingsvideo van de Samsung S9 en S9+:


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  59.750.988
 • Aantal
  doden
  1.409.160
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  561.803
 • Aantal
  doden
  15.938