Seizoen Wout van Aert zit erop na valpartij in Vuelta

Wout van Aert zal dit seizoen niet meer actie komen. Dat heeft zijn ploeg Visma–Lease a Bike laten weten. Van Aert heeft tijd nodig om te herstellen van zijn zware valpartij in de Ronde van Spanje.

2024 is voor Wout van Aert een rampjaar gebleken. De 29-jarige Belg verkeerde in het voorjaar in topvorm en won ook Kuurne-Brussel-Kuurne. In Dwars door Vlaanderen viel hij echter zwaar, waardoor zijn voorjaar erop zat.

Veel blessureleed

De revalidatie na die val duurde lang waardoor Van Aert moest afzeggen voor zijn debuut in de Ronde van Italië. Hij raakte wel juist op tijd fit voor de Ronde van Frankrijk en kon daar zijn ploeg Visma–Lease a Bike meer dan degelijk helpen. Stilaan groeide de Belg opnieuw toe naar zijn topvorm. Dat resulteerde op de Olympische Spelen in een bronzen medaille in de tijdrit.

Van Aert was eindelijk fysiek en mentaal weer topfit en beleefde de voorbije weken dan ook hoogdagen in de Ronde van Spanje. Met drie ritzeges en drie podiumplaatsen op zak en de groene puntentrui en blauw-witte bergtrui stevig om zijn schouders viel hij echter in de afdaling van een beklimming tijdens de rit van dinsdag. Daardoor moest hij de strijd staken.

Nieuwe revalidatie

Woensdag kwamen enkele hoopgevende signalen over het eerst van zijn knieblessure, maar die blijkt nu toch erger dan gedacht. Visma–Lease a Bike laat in een persbericht weten dat Wout van Aert tijd nodig heeft om te herstellen van zijn valpartij in de Vuelta.

“Hij liep een ernstige knieblessure op die intensieve zorg vereist. Van Aert blijft in het ziekenhuis in België, waar hij intraveneuze antibiotica krijgt om het risico op infectie te minimaliseren. Daarna neemt hij een pauze om volledig te herstellen voordat hij voorzichtig zijn blik richt op het volgende seizoen”, klinkt het daar.

Meer
Lees meer...