Serie om dit weekend te bingewatchen: You Me Her, hoe Netflix zelfs seks tussen koppel en studente komisch maakt

Sinds deze week loopt op VIER de nieuwe komische reeks #Hetisingewikkeld. Een koppel besluit na hun scheiding onder hetzelfde dak te blijven wonen, hoewel ze intussen wel beginnen daten. De reeks neemt geen blad voor de mond als het om seks en relaties gaat, en dat levert soms wel leuke humor op. Vind je dat grappig, dan ga je onze bingewatchserie deze week ook leuk vinden. Want de makers hebben heel goed naar Amerikaanse reeksen gekeken. Zoals You Me Her bijvoorbeeld!

De basis van deze reeks hebben we al honderd keer gehoord, dus het hangt er vooral van af hoe je het uitwerkt. Een koppel dat richting 40 jaar gaat komt op het punt dat ze gezamenlijk een midlifecrisis krijgen. Hebben ze wel de juiste keuze gemaakt? Hadden ze niet meer moeten genieten, want hun jonge jaren komen nooit meer terug? En alsof ze nog niet genoeg aan hun hoofd hebben, wil het in bed ook niet meer lukken met hun partner. De spanning van vroeger is weg, zijn ze nu gedoemd om tot het einde van hun dagen in deze situatie te leven?

Seks

Het klinkt allemaal dramatischer dan het is, maar veel koppels worden er ooit mee geconfronteerd. Op televisie hebben ze dan verschillende opties. Ofwel gaan ze achter elkaars rug op zoek naar wat ze tussen de eigen lakens missen. Ofwel gaan ze zoals in #Hetisingewikkeld uit elkaar. Ofwel doen ze wat het koppel in de Netflix-serie You Me Her doet: een studente in huis halen waar ze allebei wel iets voor blijken te voelen. Voor alle duidelijkheid: het koppel in deze serie had nooit verwacht dat ze aan triootjes zouden doen, de echtgenoot leert nu zelfs pas de lesbische trekjes van z’n vrouw kennen.

Jack en Emma blijken allebei ooit wel een spannender seksleven te hebben gehad, maar nu zijn ze dus vastgeroest in een relatie waarbij seks een verplichting is waar ze een tweetal keer per week aan tegemoetkomen. Ze weten ook dat het hoog tijd is voor een kind, iets wat ze allebei graag zouden willen. Het idee dat ze uit elkaar moeten gaan speelt misschien wel in hun hoofd, maar ze nemen de beslissing nog niet. En dus komen we uit bij de eerste optie en dreigen ze een scheve schaats te gaan rijden. Het lot laat hen allebei kennis maken met Izzy, een studente die wat probeert bij te verdienen als escorte.

Niks expliciet

Zowel Jack als Emma ontwikkelen gevoelens voor Izzy, en die zijn wederzijds. Al snel zijn ze geen gewone klanten meer, als dat dan ooit al waren. Intussen borrelen ook de gevoelens tussen Jack en Emma weer op. De seks is subliem sinds ze Izzy kennen, het lijkt wel alsof ze allebei een totaal ander persoon geworden zijn. Uiteraard kijkt hun omgeving afkeurend toe. Vooral dan de overbuurvrouw en haar dochter die regelmatig aan hun raam staan te spioneren. Ze begrijpen er natuurlijk niks van wanneer plots een veel jonger meisje voor de deur van hun buren staat.

Een driehoeksrelatie dus, maar You Me Her is voor de rest behoorlijk braaf. We mogen zelfs zeggen dat het taalgebruik in #Hetisingewikkeld veel explicieter is dan in deze reeks. Dat is misschien ook de sterkte die You Me Her onderscheidt van andere buitenlandse series in dit genre. Nergens is het de bedoeling om de kijker te choqueren en te tonen hoe ver ze wel durven gaan. Zo komt de nadruk toch op het verhaal te liggen en ga je zelfs hopen dat deze drie mensen op de ene of de andere manier samen gelukkig kunnen worden.

3 personages om te zien:

1. Isabelle ‘Izzy’ Silva (Priscilla Faia)

Als je met één van de personages wel medelijden zou kunnen krijgen, dan is het Izzy wel. Het was nooit de bedoeling dat ze op haar klanten verliefd zou worden, en al zeker niet op een koppel. Je voelt soms dat ze moeilijk kan winnen als het daar in deze driehoeksrelatie op aan zou komen. Jack en Emma zijn getrouwd, ze dromen zelfs van een kind samen, en bijgevolg is er voor Izzy eigenlijk geen plaats in die toekomst. Ondertussen gooit ze ook haar eigen leven weg, want met Andy heeft ze wel degelijk een jongere kerel die gevoelens voor haar heeft.

Izzy woont in het begin van de serie nog samen met Nina, een goede vriendin en ook een beetje het geweten van Izzy. Ze zegt haar doorgaans wat ze wel beseft, maar eigenlijk niet wil horen. Zolang het allemaal zakelijk is, maakt het haar weinig uit met wie Izzy in bed kruipt. Maar wanneer ze haar en Jack op de vloer van hun appartement aantreft, wordt het persoonlijker. De regel is immers: geen klanten mee naar huis nemen. Maar is Jack wel een klant, vraagt ze zich af.

De rol van Izzy wordt gespeeld door Priscilla Faia, een knappe 31-jarige Canadese actrice die eigenlijk nog niet veel op haar cv heeft staan. En al zeker niets waarvan wij haar zouden kunnen kennen. Met de Netflix-serie heeft ze nu wel een vaste rol en lijkt ze dus de meer komische weg in te slaan. Al is You Me Her uiteraard geen zuivere humor en liggen de wegen wellicht open. Haar personage Izzy is met haar 25 jaar overigens wel een paar jaar jonger dan Faia zelf.

Getty

2. Emma Trakarsky (Rachel Blanchard)

Emma is een getalenteerde architecte en voor de buitenwereld een vrouw die ook in haar privéleven gelukkig is. Ze ontbreekt nog één ding met Jack: een kind. Maar dat lijkt er niet van te komen, ook al omdat haar seksleven ingestort is. Het is duidelijk dat ze er niet meer van geniet. Wat Jack al die tijd niet wist, is dat Emma eigenlijk biseksueel is. Wanneer hij opbiecht dat hij bijna seks heeft gehad met Izzy, gebeurt het onwaarschijnlijke: Emma ontwikkelt zelf gevoelens voor het meisje.

Rachel Blanchard is eveneens een Canadese actrice, maar zij heeft wel wat meer op haar palmares staan dan haar jongere collega. De intussen 41-jarige Blanchard was voor het eerst op televisie te zien toen ze 8 jaar was. Ze speelde toen mee in een reclamespotje van McDonald’s. Sindsdien had ze heel wat rollen, maar wij kunnen haar misschien nog het best kennen van de serie 7th Heaven, waarin ze Roxanne speelde.

Getty

3. Jack Trakarsky (Greg Poehler)

Jack is net als zijn echtgenote Emma iemand die aan een veelbelovende carrière bezig is. Hij is assistent-decaan en zou normaal gezien de volgende decaan van z’n faculteit moeten worden. Alleen is het maar de vraag of zijn nieuwe privésituatie hem geen windeieren zal leggen. Zeker omdat de buren wel in de gaten hebben dat er iets gaande is. Zoals in een typische relatie is Jack als mannelijke partner diegene die zich misschien wel het minst zorgen maakt. Maar hij is wel even geschokt wanneer hij leert dat Emma ook voor vrouwen kan vallen.

Acteur Greg Poehler heeft een naam die wel een belletje moet doen rinkelen. Hij is inderdaad de broer van comedienne Amy Poehler. Naast acteren schrijft hij ook scripts, en zo lanceerde hij de Zweedse sitcom Welcome To Sweden, waarin hij zelf ook meespeelt. Die serie is eigenlijk op zijn eigen situatie gebaseerd, want hij verhuisde naar Stockholm voor zijn Zweedse echtgenote. Daar is hij intussen ook een stand-up comedian.

Getty

Waarom kijken?

You Me Her is zo’n reeks die je eerder als niche zou omschrijven. Een echte familieserie is het door het thema niet echt. Meer zelfs, het zou kijkers eerder kunnen afschrikken. Maar laat dat zeker niet gebeuren, want You Me Her is een heel brave reeks die het verhaal heel entertainend probeert te brengen. Er is niks expliciet aan: geen extreem taalgebruik, geen expliciete scènes, niks van dat. Jack en Emma zijn dan ook zelf een heel gewoon koppel wanneer ze plots in deze situatie komen. En ook Izzy komt niet altijd over als een ervaren callgirl.

Natuurlijk is seks wel het onderwerp van de serie, maar You Me Her slaagt er zelfs in om lesbische scènes en masturberen in beeld te brengen zonder te schokken. Doorgaans zouden we zeggen dat dit een reeks voor een heel vrouwelijk publiek is. Zo’n serie die we hier in Vlaanderen op zenders zoals VIJF of Vitaya zouden plaatsen. En waarschijnlijk zullen de kijkers van de serie op Netflix ook overwegend vrouwelijk zijn, maar toch is You Me Her veel geschikter voor mannelijke kijkers dan de meeste andere in dit genre.

Het leuke aan You Me Her is dat een aflevering niet te lang duurt. De laatste maanden zet Netflix steeds meer in op komische series van ongeveer 25 minuten. Langer zou in het geval van You Me Her op zich wel kunnen, maar dat hoeft voor ons niet. Een korte aflevering puur entertainment, waarbij we niet te veel moeten nadenken. Dat is ook een welkom in het enorme aanbod series. Op die manier kan je dit weekend de beide seizoenen bingewatchen, want het gaat in totaal om twintig afleveringen. Er komt al zeker een derde seizoen, want na de eerste reeks werd You Me Her meteen verlengd voor twee seizoenen.

Check nu ons overzicht van de 20 meest komische series op Netflix!

Meer
Lees meer...