Siri, wat zeg je nu!!! Dit racistische antwoord geeft ze op de vraag wat ‘kak’ is

Siri, wat zeg je nu!!! Dit racistische antwoord geeft ze op de vraag wat ‘kak’ is

Dat de spraaktechnologie nog niet op punt staat, dat weten regelmatige gebruikers van Siri intussen wel, maar af en toe loopt het toch nog eens danig uit de hand. Je kan aan Siri namelijk alles vragen, ook definities van een woord. En als je in een zatte bui aan Siri vraagt wat ‘kak’ is, dan krijg je eigenlijk best een goor antwoord.

The future is now: wie te tam om te typen is, kan altijd aan Siri vragen om iets voor zich op te zoeken. Handig, en het kan nuttig zijn, maar geef toe: ook jij hebt het al eens geprobeerd om te zien of Siri ook vuile woorden kent.

Antwoord: ja, en als je de Belgische Siri hebt staan, kan je haar dus perfect vragen of ze even ‘kak’ voor je kan opzoeken, voor als het écht zo’n dag is. Resultaat? Lichtjes verrassend, goor en racistisch, zo blijkt, want de defintie volgens Siri (en wikipedia) is ‘bruin vloeistof dat uit je kont komt een gesmolte neger’. Bedankt, Siri.

Hoe komt zo’n gore praat op één van de meest gebruikte AI’s ter wereld, zij het alleen in het Nederlands? Simpel, door de definitie op Wikipedia aan te passen. Al hadden ze dat bij Wikipedia ook al vrij snel door en werd die definitie alweer verwijderd. Zodra Siri synchroniseert met Wikipedia, zou het euvel verholpen moeten zijn. Tot dan, tja, een kakdag zeker?

Screenshot

Gesponsorde artikelen