‘Smallville’-actrice Allison Mack pleit schuldig voor haar prominente rol in de NXIVM-sekte

‘Smallville’-actrice Allison Mack pleit schuldig voor haar prominente rol in de NXIVM-sekte

De ‘Smallville’-actrice Allison Mack, heeft in de rechtbank bekend schuldig te zijn aan samenzwering en afpersing, voor haar rol in de organisatie NXIVW. De actrice werd hier vorig jaar al voor opgepakt maar pleitte nu schuldig. De vermoedelijke sekte, die opgericht werd door Keith Raniere en waarin vrouwen werden gebrandmerkt en opgevoerd als seksslaven is op inactief gezet. 

De 36-jarige actrice, Allison Mack werd verdacht van deelname aan vrouwenhandel en gedwongen arbeid binnen NXIVM. NXIVM deed uitschijnen een zelfhulpgroep te zijn, maar de realiteit was heel anders. NXIVM haalde in 2017 voor het eerst de krantenkoppen toen voormalige leden beweerden dat het een sekte was die vrouwen dwong seks te hebben met de oprichter Keith Raniere. Allison Mack zou hierin een belangrijke rol hebben gespeeld: zij zou nieuwe leden hebben opgespoord en hen hebben overtuigd om mee in de sekte te stappen.

Hier zie je oprichter Keith Raniere in een interview met de actrice Allison Mack:

Zelfhulpgroep

NXIVM beweert een een Amerikaans multi-level marketingbedrijf te zijn, gevestigd in de buurt van Albany, New York, dat persoonlijke en professionele ontwikkelingsseminars bood via zijn ‘Executive Success Programs’. Het bedrijf werd opgericht in 1998 en omschreef zichzelf als een bedrijf wiens missie het is om mensen bewuster te doen leven en een ethische humanitaire beschaving te bevorderen en te vieren wat het betekent om mens te zijn.

De “Executive Success Programs kosten meer dan 2000 euro en zouden de bedoeling hebben om meer mensen te laten genieten van hun leven. Forbes vermeldde dat meer dan 3.700 mensen deelnamen aan de tests waaronder Richard Branson en de Mexicaanse president, Vincente Fox. Bij de trainingen hoorden ook een aantal rituelen, zoals buigen, een speciale handdruk en gezang. Wie de rituelen niet eerde of kritiek gaf op Keith Raniere werd sterk geviseerd. Ook moesten ze Keith, Vanguard noemen.

Een foto van de oprichter Keith Raniere:

Youtube

Reïncarnatie van nazi-officiers

Hoe komt het dat hij zoveel volgers had? Keith Raniere was een charismatische intelligente man die je kon laten voelen dat je de enige persoon op de wereld was. Als kind werd al snel opgemerkt dat hij een genie was, hij deed een Intelligentietest en belandde hiervoor zelfs in het Guiness Book of World Records als een van de meest intelligente mannen ter wereld. Niemand twijfelde dan ook aan hem. Toch hield hij er vreemde gedachten op na, zo beweerde hij dat zijn volgelingen, gereïncarneerde nazi-officiers waren en zijn rechterhand, de therapeute Nancy Salzman, die ze allemaal Prefect moesten noemen, de reïncarnatie van Adolf Hitler.

Hoe geraakte de Smallville-actrice betrokken bij NXIVM?

In 2006 raakte de actrice Kristin Kreuk betrokken bij NXIVM en Salzman en haar dochter Lauren gingen naar Vancouver om Kreuk’s Smallville-co-ster Allison Mack te werven. Lauren, de dochter van Salzman kwam goed overeen met Allison Mack en zo kwam zij in de sekte terecht, hoewel Kreuk later NXIVM zou verlaten. Mack werd een enthousiaste ronselaar en uithangbord voor NXIVM. Ze overtuigde zelfs haar ouders om cursussen te volgen en verhuisde na de productie van Smallville in 2011, naar Clifton Park in de buurt van NXIVM’s thuisbasis in Albany.

Het geheime genootschap: Dos

Dos, was een geheime dochteronderneming van NXIVM en werd omschreven als een zelfhulpgroep voor vrouwen, door vrouwen. De FBI heeft echter een ander verhaal: zij zeggen dat Keith Raniere Dos zelf heeft opgericht en bouwde een piramidesysteem op, met ‘meesters’ die de plak zwaaiden over hun ‘slavinnen’. Hij rekruteerde dan zes slavinnen en de vrouwen moesten dan zelf zes andere slaven gaan rekruteren. Hij heeft dat systeem gebruikt om vrouwen te verplichten seks met hem te hebben. Allison Mack zou voor deze groep slavinnen hebben gerekruteerd.

Gebrandmerkt

De slavinnen werden gebrandmerkt met de initialen van Raniere, ze moesten volledig naakt zijn terwijl de ene vrouw het brandmerken filmde, moest de andere “slavin” het slachtoffer vasthouden. Om toegelaten te worden tot de groep moesten de vrouwen naaktfoto’s of ander bezwarend materiaal inleveren. Wie ongehoorzaam werd of ermee dreigde de ware aard van de organisatie te onthullen, werd met die info gechanteerd. Allison Mack pleit schuldig aan het chanteren van die vrouwen.

Hier een brandmerk van een van de vrouwen onder Raneires spel:

Youtube

“Ik ben tot de conclusie gekomen dat ik mijn verantwoordelijkheid moet nemen en daarom pleit ik schuldig”, verklaarde Mack gisteren in de rechtbank in New York. De actrice gaf toe dat ze slachtoffers heeft bedreigd en hen heeft afgeperst met naaktfoto’s of ander confronterend materiaal. De verdere behandeling van de zaak volgt in september samen met Raniere en Salzman die al zijn opgepakt.

Gesponsorde artikelen