Spaanse stad Málaga legt regels op voor “ongemanierde” toeristen

In Spanje gaat het al een hele zomer over één ding: de vele toeristen. In steden als Barcelona vonden er zelfs manifestaties plaats en kregen toeristen het zwaar te verduren. Maar ook Málaga lijkt het gedrag van sommige toeristen niet langer te accepteren. Zij leggen hen nu strenge regels op.

De immense instroom aan toeristen tijdens de warme maanden lijkt meer en meer een probleem te worden in Zuid-Europese landen. Niet enkel het aantal, maar ook de manier waarop die toeristen zich gedragen, zorgt voor ergernis bij steden en hun inwoners. In Griekenland komt er zo zelfs een cruisetaks op eilanden als Santorini en ook in Spanje worden maatregelen getroffen. Al lijkt de stad Málaga zich met een nieuwe campagne vooral op één bepaalde soort toeristen te richten.

Málaga

Málaga is een campagne gestart om ongepast gedrag van vooral Britse toeristen aan te pakken. De stad heeft 17 billboards en meerdere borden geplaatst. Die waarschuwen toeristen om zich netjes te kleden en zich aan de lokale voorschriften te houden. De borden zijn in het Engels en voorzien van de Britse vlag, waarmee de stad zich duidelijk op hen richt.

De campagne, opgezet door de toerismedienst van Málaga, legt de nadruk op vier grote problemen: ongepaste kleding, zwerfafval, geluidsoverlast en gevaarlijk gebruik van elektrische steps. Toeristen worden eraan herinnerd dat het niet naleven van de regels kan leiden tot boetes die kunnen oplopen tot 750 euro. Malaga wil met deze maatregelen de overlast tijdens het toeristenseizoen verminderen, zodat ook de inwoners van de stad probleemloos kunnen blijven genieten in hun eigen woonplaats.

Meer
Lees meer...