Spoilers vermijden op sociale media? Dat doe je zo

Spoilers vermijden op sociale media? Dat doe je zo

Tegenwoordig is er niets zo erg als spoilers. Door de komst van sociale media, is het verschrikkelijk moeilijk om gespaard te blijven van de afvaller uit ‘De Mol’ of de laatste doden uit ‘Game of Thrones’ of ‘Avengers’. Maar gelukkig zijn er ook manieren om jezelf die spoilers te besparen. 

Het internet is de laatste tijd een mijnenveld. Je wordt om de oren geslagen met spoilers van De Mol, Game of Thrones en Avengers: Endgame. Je kan je natuurlijk isoleren en een dag weg blijven van sociale media. Maar let’s be honest, een dag is lang en zo lang wegblijven van sociale media is een ware kwelling. Gelukkig zijn er oplossingen. Op deze manier kan je (de meeste) spoilers vermijden en rustig verderscrollen door de kattenvideo’s en updates van je vrienden.

1. Twitter

Op Twitter kan je snel en makkelijk woorden muten. Daardoor worden alle tweets met die woorden voor een bepaalde tijd verborgen. Door hier bijvoorbeeld #GameofThrones en je favoriete personages in te vullen, loop je alvast niet het risico dat je te zien krijgt wie er de volgende aflevering niet haalt.

Stap 1: Ga naar instellingen

newsmonkey

Stap 2: Ga naar ‘Contentvoorkeuren’ en vervolgens naar ‘Genegeerd’

newsmonkey

Stap 3: Klik op het plusje om woorden toe te voegen

newsmonkey

Stap 4: Vul woorden en hashtags in die je wil negeren en duid aan voor hoe lang

newsmonkey

Stap 4: Herhaal tot je alle woorden hebt die je wil negeren (hoe meer, hoe veiliger)

newsmonkey

2. Facebook

Op Facebook krijgen we een ander verhaal, daar is het moeilijker om spoilervrij te blijven. Je kan daar geen specifieke woorden blokkeren, maar wel profielen. Weet je bijvoorbeeld dat die ene vriend van je maar al te graag spoilers post, dan kan je hem/haar tijdelijk muten. En hetzelfde geldt voor nieuwskanalen en fanpagina’s die soms te veel info delen.

newsmonkey

3. Instagram

Op Instagram krijgen we, en dat mag niet als een verrassing komen, hetzelfde verhaal als op Facebook. Ook hier kan je geen woorden of hashtags filteren, maar je kan wel profielen tijdelijk muten, waardoor je updates niet te zien krijgt. Zo kan je dus de Marvel-accounts en de cast van de filmreeks best tijdelijk onzichtbaar maken, als je nog zonder spoilers van Avengers: Endgame wil genieten. Ook de acteurs van Game of Thrones praten (of ja, posten) al eens hun mond voorbij. Dus die kan je voor een spoilervrij seizoen acht best ook even negeren.

Om op Instagram profielen te negeren, ga je naar de instellingen van het bewuste profiel en kies je daar voor uitschakelen. Je schakelt best zowel de berichten als het verhaal tijdelijk uit, want Stories gaan natuurlijk rechtstreeks over in de volgende, waardoor je niet kan vermijden dat je een spoiler te zien krijgt in het volgende verhaal.

newsmonkey

Game of Spoils-extensie

Wie Google Chrome gebruikt, kan ook de extensie ‘Game of Spoils’ installeren. Deze verbergt alles waar mogelijk een spoiler over Game of Thrones te vinden is. Deze extensie download je hier.

Game of Spoils

Gesponsorde artikelen