Left Right
scrollTop top

Sponsoring Rode Duivels wordt pijnlijke farce: Belfius kan niet anders dan helemaal op het eind afhaken


Sponsoring Rode Duivels wordt pijnlijke farce: Belfius kan niet anders dan helemaal op het eind afhaken

Maandenlang lag de race open: welke bank wordt de partner van de Rode Duivels de komende jaren. Belfius, de Belgische staatsbank, had een mooi voorstel op tafel en lag in pole position. De voetbalbond zou niet alleen een forse som (naar verluidt 1 miljoen per jaar) binnenhalen, maar ook een hele ondersteuning. Maar blijkbaar hadden ze bij de KBVB de kleine lettertjes van het huidig contract met ING niet goed gelezen: plots viel het lijk uit de kast en haakte Belfius af.

Dikke tegenslag voor de Belgische voetbalbond en de Rode Duivels. Want Belfius, de grote Belgische staatsbank, kan niet anders dan zich in laatste rechte lijn terug te trekken als kandidaat sponsor. Dat is een grote verrassing, want Belfius stond op de eerste plaats om in de toekomst die Rode Duivels te gaan steunen, zo schrijft De Tijd.

Belfius zat de afgelopen maanden in een race met ING, een grote Nederlandse bank met stevige vertegenwoordiging in België. ING is de huidige shirtsponsor van de voetbalbond. Die race tussen beide banken maakte dat de prijs van het contract serieus omhoog kon: naar verluidt betaalt ING nu zo’n 500.000 euro, maar kon dat bedrag omhoog voor Belfius tot ongeveer 1 miljoen euro per jaar.

Mooie deal, met alles erop en eraan

Bovendien wilde Belfius meer: ze wilden een echt partnership. Daarbij hoorde ondersteuning van de jeugdwerking, de infrastructuur mee uitbouwen en ook digitale projecten begeleiden. Een erg mooi voorstel dus, waarmee Belfius in pole position lag.

Tot, als donderslag bij heldere hemel, de voetbalbond plots maandag op de proppen kwam met het huidige contract dat ze met ING hebben. Daarin staat een clausule waar voorheen met nog geen woord over gerept was. Blijkbaar kon ING altijd opeisen verder te gaan, als ze dat wensten. Van een competitie was plots dus geen sprake meer.

Een dikke tegenslag voor de kas van de voetbalbond, die nochtans de afgelopen jaren zwaar onder druk stond. De huidige top van de KBVB was net aangesteld om financieel de zaak weer op orde te krijgen, een mooi sponsorcontract op die manier laten schieten is dus extra pijnlijk.

In De Tijd reageert Belfius boos: “We vielen compleet uit de lucht toen we dat hoorden. We hebben hier al zeker een half jaar heel veel energie in gestoken. En dan vernemen we plots dit nieuws.”


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  42.606.048
 • Aantal
  doden
  1.149.702
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  305.409
 • Aantal
  doden
  10.737