Straffe grafiek: Belgen eten meer vet dan wie dan ook ter wereld

The Washington Post

Belgen zijn de grootste consumenten van vet ter wereld. Dat blijkt uit onderzoek van Euromonitor, waar The Washington Post over bericht. Ook qua suikerconsumptie scoren we erg hoog, maar wel ver achter de Verenigde Staten.

We mogen stoppen met denken dat Duitsers elke dag vette braadworsten eten, want wij Belgen zijn nog veel erger. Meer zelfs, wereldwijd consumeert geen enkel land meer vet dan België, schrijft The Washington Post. Met 95 gram per dag per persoon staan we vlotjes op kop van de rangschikking. Duitsland volgt op geruime afstand op de tweede plaats met 86,5 gram, en de Finnen vervolledigen de top 3. De Amerikanen volgen staan overigens ver weg in de rangschikking, met een dagelijkse consumptie van 65,5 gram.

Suikerconsumptie

Qua suikerconsumptie zijn de Amerikanen niet geheel onverwacht heer en meester. Er wordt dan ook gigantisch veel frisdrank in grote porties achterover gekapt. Resultaat: 126,4 gram suiker per dag. Maar ook wij Belgen scoren niet al te best met 95 gram suiker per persoon. Het is wel een pak minder dan wat in de Verenigde Staten de norm is, maar wel nog bijna dubbel zoveel als de aangeraden dagelijkse hoeveelheid door de Wereldgezondheidsorganisatie.

Meer
Lees meer...