Studio 100 wil vanaf 3 november Pop-Up Theater opnieuw openen

Door de uitbraak van het coronavirus moest Studio 100 het Pop-Up Theater in Puurs, waar grootschalige musicals, maar ook de Samson en Gert Afscheidsshow plaatsvinden, de deuren sluiten. Nu er opnieuw voorstellingen kunnen plaatsvinden, wil Studio 100 ook het Pop-Up Theater opnieuw openen.

Goed nieuws voor wie nog een ticket voor de spektakelmusical 40-45 of de afscheidsshow van Samson en Gert heeft liggen, want binnenkort zullen de shows in het Studio 100 Pop-Up Theater hervat worden.

3 november

Studio 100 laat weten dat het vanaf dinsdag 3 november 2020 opnieuw wil beginnen met shows in het Pop-Up Theater in Puurs. Al sinds begin dit jaar worden daar geen voorstellingen meer gehouden, maar er zijn natuurlijk duizenden mensen die al een ticket op zak hadden voor een van de vele shows van Studio 100 die nu in de zaal zouden plaatsvinden.

Studio 100 heeft nu een akkoord bereikt met de Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA), die bevoegd is voor Cultuur. Het was natuurlijk een heel andere kwestie voor het Pop-Up Theater van Studio 100 dan voor de andere zalen in ons land. In het theater is namelijk plaats voor 1.662 personen. Terwijl er volgens de coronamaatregelen in een overdekte zaal amper 200 mensen aanwezig mogen zijn. De voorstellingen houden met amper een achtste van de totale capaciteit van de zaal, was voor Studio 100 natuurlijk niet lucratief.

Verlaagde capaciteit

https://www.instagram.com/tv/CFyhUjihwnf/?igshid=hdcla8xah6be

Na overleg kon Studio 100 een uitzondering krijgen, waarbij er toch meer mensen toegelaten worden in de zaal, maar dat dit toch op een veilige manier kan gebeuren. Zo zullen aanwezigen in acht stromen van 150 mensen het theater moeten betreden, elke stroom heeft zo z’n eigen ingang, waardoor de verschillende “bubbels” niet met elkaar in contact komen. In totaal zal er zo dus 1.200 man binnen kunnen in het Pop-Up Theater van Studio 100.

Net zoals in andere zalen moet er een stoel vrijgehouden worden tussen twee bubbels en is het dragen van een mondmasker tijdens de volledige duur van de voorstelling verplicht. In een video op Instagram leggen Jelle Cleymans en Jonas Van Geel uit hoe dat allemaal precies in z’n werk gaat.

Wie nog een ticket heeft voor een van de voorstellingen zal door Studio 100 gecontacteerd worden voor verdere informatie.

Meer
Lees meer...