SUGA (BTS) verliest rijbewijs door dronken te rijden op elektrische step

SUGA van BTS, die net zoals vijf andere leden van de groep bezig is met zijn militaire dienstplicht, is zijn rijbewijs kwijt. De rapper verloor zijn rijbewijs door onder invloed te rijden op een elektrische step. Hij viel toen hij zijn step wilde neerzetten bij zijn huis, waarbij een agent die toevallig in de buurt was hem opmerkte. SUGA blies positief, waardoor hij zijn rijbewijs moest inleveren.

Rapper SUGA van de Zuid-Koreaanse boyband BTS is vandaag op een opmerkelijke manier in het nieuws gekomen. De rapper is namelijk zijn rijbewijs kwijt doordat hij dronken reed op een elektrische step. Hij droeg wel een helm en was eigenlijk al thuis toen hij tegengehouden werd.

Rijden onder invloed

Het incident gebeurde gisterenavond toen SUGA terugkeerde van een etentje. Hij deed dit op zijn elektrische step en met een helm aan. Toen hij na zo’n 500 meter te rijden thuis zijn elektrische step wilde parkeren, viel hij neer en dat is hoe hij opgemerkt werd door een politieagent die toevallig in de buurt was. Die liet de rapper blazen, waarbij hij positief testte.

Net zoals in ons land is het in Zuid-Korea verboden om onder invloed op een elektrische step te rijden. Daardoor moest SUGA zijn rijbewijs inleveren. “Niemand raakte gewond en er werd niets beschadigd tijdens het incident”, laat het agentschap BIGHIT MUSIC weten in een officieel statement. Nadien werd SUGA onder politiebegeleiding naar huis gebracht.

Het agentschap liet ook weten dat SUGA “een gepaste straf zou krijgen op zijn werkplaats”. De rapper voert namelijk een alternatieve dienstplicht uit door een schouderblessure. Daarbij werkt hij als sociale werker. Zijn werkplaats liet echter al weten dat hij geen straf zal krijgen omdat het incident buiten de werkuren plaatsvond.

Excuses

SUGA deelde nadat het nieuws bekend raakte al een post op het fanplatform Weverse, waarin hij z’n verontschuldigingen aanbiedt voor het “teleurstellende nieuws”. “Nadat ik gisteren uit eten was gegaan, reed ik met een elektrische step naar huis. Ik heb daarbij de verkeerswet overtreden omdat ik egoïstisch dacht dat het maar een korte afstand was. Ik wist ook niet dat het verboden was om met een elektrische step te rijden onder invloed. Toen ik mijn step wilde parkeren voor mijn huis, viel ik neer en kwam er een politieagent die een ademtest afnam. Daardoor werd mijn rijbewijs ingetrokken en kreeg ik een boete.”

“Ook al waren er geen slachtoffers of schade, het is volledig mijn verantwoordelijkheid en er is geen excuus. Ik wil me daarom bij iedereen verontschuldigen en zal in de toekomst voorzichtiger zijn om ervoor te zorgen dat dergelijke incidenten niet meer gebeuren”, besluit de rapper.

Wil je op de hoogte blijven van alles over K-pop? Schrijf je dan in op onze gratis wekelijkse nieuwsbrief.

Meer
Lees meer...