Fans van Taylor Swift zamelen geld in voor slachtoffers van mesaanval in Southport

Fans van Taylor Swift hebben meer dan 327.000 euro ingezameld voor de slachtoffers van de tragische mesaanval die afgelopen weekend plaatsvond tijdens een Taylor Swift-dansles in Southport. De inzamelingsactie, die begon als een spontane uiting van medeleven door de fanbase van de populaire zangeres, heeft wereldwijd grote steun gekregen.

De aanval vond plaats tijdens een Swift-themed dansles in het Engelse Southport. Meerdere kinderen werden neergestoken, waarna drie meisjes van 6, 7 en 8 jaar zijn omgekomen. Vijf kinderen en twee volwassenen verkeren nog in kritieke toestand. Een 17-jarige verdachte is gearresteerd, maar waarom de jongeman de misdaad pleegde, is nog steeds niet duidelijk.

Reactie Taylor Swift

Taylor Swift, die momenteel op tournee is, reageerde geschokt op het nieuws. Via Instagram deelde ze haar medeleven: “De verschrikking van de aanval van gisteren blijft me achtervolgen en ik ben totaal in shock.” Die woorden zetten ook de Swifties aan om actie te ondernemen. Even later werd een inzamelactie op poten gezet op de website Just Giving. De teller staat daar ondertussen al op 276.000 pond of 327.000 euro.

De ingezamelde fondsen zullen worden gebruikt voor de medische kosten, therapie en andere noodzakelijke hulp voor de slachtoffers en hun families.“ We willen laten zien dat we er voor elkaar zijn, vooral in tijden van crisis. Taylor heeft ons altijd geleerd om liefdadigheid en empathie te tonen, en dit is ons moment om dat in praktijk te brengen”, klinkt het bij een van de vertegenwoordigers van de inzamelingsactie.

Bekijk de inzamelactie hier.

Meer
Lees meer...